Ljusstark vidvinkelzoom

Sigma har lanserat världens första fullformats vidvinkel zoomobjektiv som erbjuder F2 i ljusstyrka över hela zoomomfånget. Nya Sigma 24-35mm F2 GD HSM Art för fullformatssensor gör att fotografen nu kan bära en optik för att göra ett arbete som normalt kräver tre fasta brännvidder (24mm, 28mm och 35mm), anger distributören Tura Scandinavia, och berättar att i synnerhet på brännvidderna 24mm och 35mm erbjuder objektivet en prestanda som är likvärdig med två objekt inom Art-serien.

Objektivet anges ha en optisk prestanda motsvarande en fast brännvidd över hela zoomomfånget. Med en minsta närgräns på 28cm och en maximal förstoringsgrad på 1:4.4 så lämpar sig detta objektiv för närbildsfotografering, porträtt med en attraktiv bokeh samt landskapsfotografering med stora skärpedjup.

Objektivet innehåller asfäriska linselement med stor diameter. Ett FLD (F Low Dispersion – prestanda som motsvarar fluorit) glas och sju SLD (Special Low Dispersion) glas varav två är asfäriska. Den avancerade optiken anges minimera sfärisk aberration, axiell kromatisk aberration samt fältkrökning.

Det inre fokuseringssystemet eliminerar rotation i frontlinsen vilket ökar objektivets stabilitet och möjliggör användning av cirkulära polariseringsfilter. Denna specifikation är särskilt lämplig för videoläge.

HSM (Hyper Sonic Motor) skall garantera en tyst och snabb AF-funktion. Genom att optimera AF-algoritmen har en mjukare AF uppnåtts, anger företaget, och berättar att objektivet erbjuder en full MF genom att vrida på fokuseringsringen på objektivet under autofokusering, utan att man behöver ändra fokusomkopplaren.
Innan leverans genomgår objektivet en kontroll och utvärdering av Sigmas system (A1). Med den kan tidigare oupptäckta högfrekventa detaljer hamna inom ramen för granskning och korrigering. Med Sigmas USB-docka kan detta objektiv uppgraderas och individuell finjustering av fokus och andra parametrar kan göras efter egna önskemål.

Objektivet är 87,6mm i diameter, 122,7mm långt, väger 940g och finns med fattning för Canon och Nikon.
Etiketter: tura scandinavia sigma

Produktnyhetsarkiv