Uppdaterad gatkamera

Ricoh har lanserat en ny version av sin populära “street photography camera”, Ricoh GR. Den nya modellen får beteckningen GR II och är uppdaterad med bland annat WiFi & NFC.

– GR har blivit otroligt populär inom ”street photography” eftersom den ger enastående bildkvalitet trots att det är en kompaktkamera. Många funktioner i kameran är typiska för avancerade systemkameror, och brukar inte finnas i kameror som ryms i fickan. Det känns riktigt roligt att Ricoh nu bygger in moderna funktioner som WiFi och NFC, säger Helge Rose, Nordic Product Specialist hos Focus Nordic, nordens största fotodistributör.

Ricoh GR II har en CMOS-sensor i APS-C storlek och en unik anti-moaré funktion (istället för anti-aliasing filter) som finns på några av Pentax systemkameror. Den stora sensorn i kombination med GR Engine V processorn, uppdaterad vitbalansalgoritm och den ljusstarka optiken, skall göra nya GR II än mer användbar.

Kameran har ett fast 18,3mm objektiv (motsvarande 28mm i 35mm format) med ljusstyrkan F2,8 och den runda bländaröppningen med nio lameller skall ge en snygg oskärpa (bokéh) vid full öppning, och med det inbyggda ND-filtret (gråfilter), som kan användas manuellt eller automatiskt, kan stor bländaröppning också användas i starkt ljus.

Med appen GR Remote som utvecklats speciellt för GR II kan kameran skötas från mobila enheter, som till exempel en smartphone. Man kan sköta de flesta av kamerans funktioner som inställning av bländare, slutartider, ISO-känslighet med mera. Man kan också överföra bilder till sin mobila enhet.

En snabb autfokus är nödvändigt vid gatufotografering och Ricoh GR II anges vara riktigt snabb – skärpan ställs in på 0,2 sekunder, och kameran tar fyra bilder/sekund vid serietagning (den kan också spela in Full HD video). Det utökade buffert-minnet gör att kameran klarar tio bilder i rad även i RAW-format.
Etiketter: focus nordic ricoh

Produktnyhetsarkiv