Kraftpaket med superzoom

Canon har lanserat PowerShot G3 X som ett kraftfullt tillskott till PowerShot G-serien. G3 X är Canons första kompaktkamera med superzoom och bakbelyst CMOS-sensor av 1,0-typ (1-tums). Den anges leverera enastående bildkvalitet för både stillbilder och filmer och är försedd med ett objektiv med 25x optisk zoom (F2,8-5,6) samt 20 megapixel CMOS-sensor.

PowerShot G3 X drivs via Canons Digic 6-processor, och anges vara extremt snabb. Den kan ta 5,9 bilder per sekund och klarar av att spela in Full HD video på ett sätt som oftast bara förekommer med professionella video-/filmkameror, anger företaget. Den kan nämligen skapa scener med varierande bildfrekvenser från 24p upp till 60p och bländare, slutare och ISO kan styras manuellt. Kameran har mikrofon- och hörlursuttag och HDMI-ut så att en separat skärm kan användas för visning under själva tagningen. Intelligent bildstabilisering och den avancerade dynamiska bildstabiliseringen i 5 axlar skall resultera i stadiga bilder och filmer, även vid kraftiga rörelser.

Det finns en 3,2-tums vinklingsbar pekskärmen och objektivringen kan tilldelas olika funktioner, till exempel fokusering, och med fullständigt manuell kontroll, RAW-tagning och bulb-exponeringsläge har fotografen full frihet. PowerShot G3 X har ett damm- och dropptätt kamerahus och precis som på systemkameror finns en tillbehörssko där en högupplöst elektronisk sökare eller Canons Speedlite-blixtar kan anslutas.

Kameran kan användas för fjärrtagning via WiFi och med den nya appen Camera Connect kan kamerans viktiga funktioner styras från smarta enheter.
Etiketter: canon

Produktnyhetsarkiv