Gratis fartkamera-app

Pressmeddelande från TomTom:
TomTom (TOM2) släpper idag en kostnadsfri* fartkamera-app, TomTom Speed Cameras app för Android i femton länder, däribland Sverige. Appen varnar för både vägkameror och mobila fartkameror i realtid samt ger föraren information om bilens genomsnittliga hastighet. Den varnar endast för de fartkameror som finns längs bilens färdriktning, vilket minimerar falska larm.

– Genom att vi nu släpper vår fartkamera-app kostnadsfritt vill vi bjuda in fler förare till vår community. Vi har idag 4,6 miljoner förare runt om i världen som rapporterar och verifierar fartkameror i realtid och tillsammans med dem kan nu alla Android smartphone-användare få en bättre körupplevelse. Vi har lagt mycket tid och fokus på att undvika den stress vi ibland kan känna när vi kör, och designat en enkel app som minimerar falska larm från kameror som inte står i förarens vägriktning, säger Corinne Vigreux, medgrundare och vd för TomTom consumer.

TomTom fartkamera-app varnar för både vägkameror och mobila fartkameror, samt ger föraren information om genomsnittliga hastighetszoner. Positionerna för vägkamerorna tas från TomToms databas, och verifieras av TomToms verifieringsteam, medan de mobila hastighetskamerornas positioner samlas in och verifieras av användarna. Appen kan visa information i lager, vilket innebär att förare kan både bidra med information och få varningar, samtidigt som de använder andra appar.

TomTom fartkamera-app för Android finns tillgänglig för nedladdning kostnadsfritt via Google Play.

*Ett mobilabonnemang med dataöverföring krävs för att alla funktioner i appen skall fungera. Appen är tillgänglig kostnadsfritt i Nederländerna, Italien, Spanien, Belgien, Österrike, Sverige, Norge, Finland, Danmark, Portugal, Storbritannien, Frankrike, Polen, Sydafrika och Australien.
Etiketter: tomtom

Nyhetsarkiv