Ambilightfilmen Darklight

Pressmeddelande från Philips:
Nya 4K UHD-filmen Darklight är det senaste från Philips TV:s prisvinnande Beyond the Ordinary-triologi, inspirerad av Philips unika Ambilight-teknik. Filmen släpptes i samband med den kommande lanseringen av Philips Ambilux TV.

Philips TV:s film Darklight visar mountainbikecyklister åka mitt i natten genom LED-belyst skog och öken. De tidigare filmerna från Philips TV, Lightwaves och Afterglow, byggde också på extremsport-temat och drog till sig uppmärksamhet över hela världen. Filmerna är inspirerade av Philips TV:s unika Ambilight-teknik och visar hur ljus förbättrar tittarupplevelsen.

Ambilight strålar ut ljus och färger på väggen bakom TV:n som matchar bilderna på TV-skärmen. Ambilight når sin höjdpunkt med lanseringen av 65” Ambilux, som med sina nio inbyggda pico projektorer förstorar TV-bilden runt om skärmen. Ambilux släpps som en del av Philips TV:s nya 8000 och 9000-serier, alla med 4-sidig Ambilight.

Darklight, producerad av Philips TV tillsammans med filmbolaget Sweetgrass Productions, visar tre av världens främsta mountainbikecyklister - Graham Agassiz, Matt Hunter och Matty Miles - cykla genom USA:s skog och öken.

Scenerna filmades på 4K Red Dragon-kameror och TomTom Bandit Actionkameror istället för att skapas med specialeffekter. Den extrema miljön krävde ofta att vissa scener filmades med särskilt anpassade drönare.

Hela landskapet täcktes av LED-belysning i skiftande färger för att ge en häftig känsla till de snabba action-scenerna.

Ansträngningarna lönade sig, då Darklight tar effekten av ljus-teknik i kombination med mountainbiking till en helt ny nivå.
Etiketter: philips ambilight

Nyhetsarkiv