Tre fördubblar surfhastigheten

Pressmeddelande från Tre:
Mobiloperatören Tre inleder nu en av bolagets mest omfattande nätuppgradering sedan starten 2003 vilket innebär möjlighet till fördubblade surfhastigheter för operatörens kunder i 4G-nätet. Uppgraderingar i nätet görs nu löpande över hela landet och har redan hunnit slutföras i Örebro, Finspång, Kumla, Norrköping och i centrala områden i Stockholm, Malmö, Göteborg och Uppsala. Under det kommande året rullar uppgraderingen ut i hela Tres 4G-nät över hela landet.

För att nyttja de nya nätegenskaparna fullt ut krävs det att mobilen, surfplattan eller modemet har stöd för den nya tekniken som går ut på att två frekvensband i datanätet slås ihop. Det leder till att kapaciteten i nätet fördubblas.

– Den största fördelen med uppgraderingen är att våra kunders lägstanivå för surf höjs rejält då datatrafiken fördelas och optimeras på ett mycket effektivare sätt i nätet. Förbättringen kommer att märkas tydligt med de nya routermodellerna och nyare smartphones så som Samsung Galaxy S6, Sony Z5 och iPhone 6s, eftersom de stödjer den tekniken vi använder i uppgraderingen, säger Maria Jonsson, nätchef på Tre Sverige.

Tre har under det senaste året betatestat den nya tekniken och låtit testpiloter få uppleva Tres näts fulla potential.

– Våra betatestare kom upp i riktigt snabba surfhastigheter vilket gör att vi känner oss trygga med att rulla ut detta brett till alla Tres kunder. Timingen känns också helt rätt då det äntligen börjar komma produkter som till fullo kan utnyttja tekniken med fördubblad surfhastighet, avslutar Maria Jonsson.

Om uppgraderingen
* Tekniken som nyttjas i och med uppgraderingen kallas för Carrier Aggregation. Uttryck som 4G+ eller LTE Advanced används även och innebär i sin enkelhet att man slår samman två frekvensutrymmen och på så sätt skapar dubbelt så stort nätutrymme för datatrafiken att nyttja.
* Tre använder följande frekvensband i sin uppgradering 2600 MHz och 800 MHz.
* Inom det närmsta året kommer en stor del av Tres 4G-nät vara uppgraderat för att kunna hantera dubbla surfhastigheter.
Etiketter: 3 tre

Nyhetsarkiv