Huawei storsatsar i Sverige

Pressmeddelande från Huawei:
Under torsdagens event på Grand Hôtel i Stockholm lanserade Huawei och Pedab sitt samarbete i Norden. Pedab kommer att vara strategisk partner till Huawei och arbeta med skräddarsydda lösningar, strategisk lokal rådgivning, proof of concepts samt lager och logistik i Norden.

– Huawei har redan etablerats som en av de stora aktörerna på telekom-sidan, och med Pedab som språngbräda ut i IT-sfären kan vi faktiskt nå ut till alla. Vi erbjuder ledande produkter och IT-lösningar i hela världen, och Pedab var den sista pusselbiten vi behövde i Sverige och Norden. Nu är vi redo att ta oss an IT-Sverige, säger Erik Agebro, Sales Manager på Huawei Enterprise Business Department i Sverige.

Huawei och Pedabs samarbete kommer att vara särskilt attraktivt för tre målgrupper:
* Service providers och de Pedab-partners som väljer att sälja IT som tjänst. De får i och med samarbetet exempelvis tillgång till Huaweis mycket konkurrenskraftiga nätverksprodukter och kompletterande datacenterkomponenter.
* Systemintegratörer som exempelvis arbetar med SAP och behöver ett relevant servererbjudande optimerat för SAP HANA eller systemintegratörer med fokus på telekom-sektorn som behöver en stark partner kring infrastuktur och nätverk.
* IT-återförsäljare som kan nå nya kunder och nya kundsegment med exempelvis Huaweis x86-servrar samt öka sin närvaro hos befintliga kunder med Huaweis nätverksportfölj.

– Huawei stärker Pedabs relevans och erbjudande inom infrastruktur samt på hela IT-marknaden, där vi ser stora utvecklingsmöjligheter i Sverige och Norden. Huawei är vana att arbeta med världens största och mest komplexa telekommunikationslösningar, vilket gör dem till en utmärkt och kompetens partner för Pedabs lösningscentrerade affärsmodell, säger Jakob Lagander, VD på Pedab Sweden AB.

Bild: Jesper Bartholdson, CEO Pedab Group och Guan Jun, Head of Enterprise Business Huawei CEE&Nordic.
Etiketter: huawei pedab

Nyhetsarkiv