Black Friday slår rekord

Pressmeddelande från Elgiganten:
Förväntningarna var stora inför årets stora handelsdag Black Friday, men redan nu står det klart att det blir den största någonsin. Förra året ökade försäljningen med det dubbla, i år ökar den med ytterligare 75 procent.

Redan vid 22-tiden i torsdags noterades en kraftig ökning i trafiken in till Elgigantens hemsida. Vid midnatt, när aktörer i hela Norden startade sin Black Friday-försäljning blev trycket så hårt att många webbsajter inklusive Elgigantens gick ned eller blev svåra att handla från. Trots det fortsatte handeln över hela natten och in på småtimmarna.

Redan vid 15-tiden noterades ”all time high” för internetförsäljningen som då passerade fjolårets försäljningsresultat för hela dagen.

– Vi hade höga förväntningar inför årets Black Friday, men det här överträffar allt vi någonsin kunnat drömma om. Kunderna har handlat som aldrig förr via nätet och våra varuhus. Förra året fördubblade vi försäljningen och i år växer vi med ytterligare 75 procent. Det är snudd på makalöst och visar tydligt att våra produkter är både högintressanta och viktiga för kunderna, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Kundtillströmningen till varuhusen har även den varit extrem. Många varuhus rapporterade om köer vid öppning klockan 07:00 och därefter har både kundtillströmning och efterfrågan ökat under dagen.

TV-apparater, surfplattor och datorer samt espressomaskiner har varit storsäljare under dagen. Även vitvarorna har varit hett eftertraktade med en fördubblad försäljning jämfört med fjolåret.

– Det visar att Black Friday är en dag då man handlar både julklappar, till sig själv och till hushållet. Men vi har verkligen fått en flygande start på årets julhandel, säger Niclas Eriksson.
Etiketter: elgiganten

Nyhetsarkiv