Två serier UHD TV

TCL, en ledande tillverkare av konsumentelektronik i Kina och en av de största TV-tillverkarna i världen, har lanserat två nya serier Ultra HD TV, S78 och S68.

Med sin diskreta ram passar S78-serien perfekt in i alla miljöer, och varje modell blir ett dekorativt föremål med stativet som kan vridas i 180 grader, anger TCL.
Wide Color Gamut-tekniken återger alla färger som hos digitalbio, och den har också 30 procent större färgomfång än normala TV-apparater, förklarar företaget. Clear Motion Index 800 Hz-tekniken korrigerar bilden och skall ge så sömlös visning som möjligt även vid snabba rörelser. Super Resolution Upscaling-tekniken ser till att allt innehåll, oavsett källa, automatiskt anpassas till skärmens upplösning.

Videobearbetningen anges göra att man kan omvandla HD- och FHD-video till bättre kvalitet, nära Ultra HD, genom att optimera kontrasten, färgen och detaljrikedomen. Dessutom delar UHD Local Dimming-tekniken upp bilden i oberoende zoner, vilket ger möjlighet att göra oberoende inställningar av kontrast och ljusstyrka i varje zon. Denna teknik skall ge ett högdynamiskt bildomfång, realistiska kontraster och förbluffande svärta. S78-serien finns i 58 tum (U58S7806S) och 50 tum (U50S7806S).

S68-serien har strama linjer och skall återge bilder perfekt, med fyra gånger högre upplösning än befintliga TV-apparater med Full HD. Eftersom antalet pixlar är fler blir bildåtergivningen ännu mer exakt, vilket gör att avståndet mellan tittaren och TV:n kan halveras, meddelar TCL. Pure Image Ultra-processorn optimerar kontrasterna, färgmättnaden och ljuset för att ge ultrarena konturer och naturliga färger. Dessutom innebär användningen av Super Resolution Upscaling-tekniken att HD-bilder anpassas till TV:ns upplösning. S68-serien finns i 55 tum (U55S6806S), 50 tum (U50S6806S) och 40 tum (U40S6806S).

Båda serierna har det nya gränssnittet för Smart TV 2.0 med en startsida som skall göra det enklare att få tillgång till nya applikationer och interaktiva spel. Användaren kan publicera sitt rekommenderade innehåll via Youtube, Netflix eller Deezer direkt från TV:n samt titta på film via Video on Demand och Play-bibliotek.
Via GuideOn-applikationen får man fram TV-tablån med exempelvis 21 dagars information om alla TV-kanaler (serier, filmer, skådespelare, foton) och ett klassificerat index (sorterat efter kategorier och utgivningsdatum).

För att underlätta navigeringen och få maximal glädje av önskad tablå styrs TV:n via en gyroskopisk fjärrkontroll eller via smartphone och surfplatta med TCL nScreen-applikationen.
Etiketter: tcl

Produktnyhetsarkiv