Nya försäljningsrekord att vänta på Black Friday

Pressmeddelande från Elgiganten:
Allt talar för att Black Friday den 27 november blir större än någonsin. Förra året fördubblade Elgiganten sin försäljning och under dagen såldes närmare 10 000 datorer och surfplattor, motsvarande 13 stycken i minuten. I år räknar Elgiganten med nära en miljon kundbesök och nya försäljningsrekord. Black Friday startar redan vid midnatt på elgiganten.se och klockan 07:00 i varuhusen.

– Förra året hade vi kö utanför många av våra varuhus och försäljningen ökade med 107 procent jämfört med året innan. Black Friday blev därmed vår näst största handelsdag under året. Allt talar egentligen för att det blir ännu större i år. Kunderna är på tå, det kan vi bland annat se på trafiken in till vår sajt som tredubblats under den senaste veckan. Vi räknar med nära en miljon kundbesök och nytt försäljningsrekord på fredag, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Redan klockan 00:00, natten mot den 27 november, drar Black Friday igång på nätbutiken elgiganten.se och klockan 07:00 går starten ute i varuhusen*.

– Det här är tredje året vi genomför Black Friday och kunderna har varit snabba att anamma det nya konceptet. Svenskarna är oerhört prismedvetna och uppskattar starka erbjudanden vilket ligger till grund för succén. Vi räknar med stor köpfest och en flygande start på årets julhandel, säger Niclas Eriksson.

Elgigantens erbjudanden kommer att publiceras på www.elgiganten.se/black-friday.

Fakta om Black Friday
Traditionen kommer ursprungligen från USA där Black Friday infaller dagen efter Thanks giving. Dagen har traditionellt sett varit startskottet för årets julhandel och kännetecknas av uppseendeväckande erbjudanden som ofta är begränsade i antal eller tid.

* Av Elgigantens 157 varuhus är ett fåtal belägna i gallerior utan möjlighet att öppna klockan 07:00. Här gäller ordinarie öppettider.
Etiketter: elgiganten

Nyhetsarkiv