Samsung Galaxy S6 edge+

Samsung offentliggjorde i höstas lanseringen av Samsung Galaxy S6 edge+, en ny 5.7 tum stor smartphone, sprungen ur designen och prestandan från flaggskeppet Galaxy S6 edge. Med sin konstruktion av glas och metall är Galaxy S6 edge+ ännu ett steg i utvecklingen av större smartphones, en produktkategori som Samsung berättar att man initierade redan 2011 med Galaxy Note.

– Vi såg tidigt att större smartphones var någonting som fyllde ett behov hos användare, nämligen att inte behöva begränsas av skärmens storlek vid filmtittande eller multitasking. Galaxy S6 edge+ är ett direkt resultat av våra kunders allt mer mångsidiga mobilanvändande, säger Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i norden.

Galaxy S6 edge+ har utrustats med Samsungs senaste processor och 4GB RAM-minne vilket anges vara den kraftfullaste processorkapaciteten på marknaden i dag, vilket skall göra att även krävande aktiviteter som multitasking och mobilspel fungerar utan fördröjning.

Samsung Galaxy S6 edge+ är utrustad med välvd 5.7 Quad HD Super AMOLED display vilket skall ge en kristallklar bildupplevelse. Nytt för Galaxy S6 edge+ är att applikationer kan läggas till direkt på den välvda delen av skärmen tillsammans med fem valda favoritkontakter. Med ett enkelt svep med fingret blir sidoskärmen på så sätt ett center för de viktigaste funktionerna på telefonen vilket skall göra navigering enklare och snabbare.

Även kameran, som nås via ett dubbelklick på hemknappen, har anpassats för dagens sociala mobilanvändande. Med Steady Video stabiliseras bilden vid filmning med både den bakre och främre kameran. Filmen kan sedan anpassas och redigeras med nya funktionen Video Collage Mode. Händer det något viktigt? Galaxy S6 edge+ är även utrustad med Live Broadcast, vilket gör att man direkt från telefonen kan strömma det man ser till vänner eller allmänheten via YouTube Live.

I takt med att smartphones upptar allt större del av vår skärmtid har mobil säkerhet blivit en fråga som inte går att förbise. Som följd levereras Galaxy S6 edge+ med Samsungs säkerhetsprogram Knox direkt ur kartongen. Galaxy S6 edge+ är utrustad med snabbladdning och stöd för trådlös laddning. Filöverföringar och datadelning är smidigare än någonsin med Galaxy S6 edge+ tack vare SideSync, en funktion som gör det enkelt att parkoppla telefonen med andra enheter och operativsystem, anger företaget.
Etiketter: samsung

Produktnyhetsarkiv