LG:s smartphone V10 med second screen

Pressmeddelande från LG:
Nu kan vi äntligen meddela att den mycket efterfrågade smartphonen LG V10, som introducerades på de amerikanska och sydkoreanska marknaderna tidigare under hösten, kommer att lanseras även på den nordiska marknaden. LG V10, som är den första modellen i den nya V-serien, riktar sig till krävande användare och är utvecklad för att ge en ojämförbar multimedia-upplevelse med nya funktioner som en andra skärm som alltid är påslagen, dubbla frontriktade kameror och ett avancerat videoläge med möjlighet till manuella inställningar. Det är inte bara funktionerna som gör V10 unik. Den kommer även i en robust och stilren design och är tillverkad i rostfritt stål med ett skal av tåligt silikon. V10 har därför som en av mycket få smartphones blivit godkänd i ett så kallat dropptest utfört av en oberoende tredje part. Dropptestet görs för att avgöra hur pass stöttålig produkten är.

– LG V10 är utvecklad för att vara en multimedia-smartphone som låter användare dela med sig av sina upplevelser i bästa möjliga kvalitet. Det har länge funnits en tveksamhet till om en mobilkamera är tillräckligt bra på semestern, men med G4:ans avancerade inställningar ändrade vi den uppfattningen. Med V10 hoppas vi göra samma sak för video som G4 gjorde för foto, med en smartphone man vågar ta med sig, säger Thomas Wering, nordisk marknadschef för Mobile Communications på LG Electronics.

LG arbetar kontinuerligt med att tänja på gränserna för vad som är möjligt att göra med en smartphone. Med V10 introducerar LG Second Screen, som är en andra OLED-skärm placerad ovanför den 5,7 tum stora QHD-skärmen. Den andra skärmen fungerar helt oberoende av eller tillsammans med huvudskärmen. Med huvudskärmen avstängd visar andraskärmen notifieringar, samt ikoner för väder, tid, datum och batteri. Den kan även konfigureras som en startmeny med dina favorit-appar när huvudskärmen är tänd och används för att visa inkommande samtal eller textmeddelanden utan att blockera det som visas på den stora skärmen.

LG V10 har tagits fram för att tas med till platser och situationer andra telefoner normalt sett inte skulle platsa på. Den stryktåliga Dura Guard-konstruktionen skyddar telefonen från hårda stötar samtidigt som hörnen är extra förstärkta. Konstruktionen är tillverkad i rostfritt stål (SAE grade 316L), samma material som återfinns i exempelvis dyrare armbandsur och kirurgiska instrument.
Baksidan och nederkanten av V10 skyddas av ett mjukt men tåligt Dura Skin-hölje, som både är bekvämt att hålla och skyddar telefonen från repor. Dessutom har mönstret på baksidan tagits fram specifikt för att ge ett säkrare grepp även när du är på språng. Tester av oberoende MET Laboratories där V10 upprepade gånger släpptes i olika vinklar från cirka 120 centimeters höjd visar att modellen uppfyller kraven för stöttålighet enligt ”MIL-STD-810G Transit Drop Compliant”.

Precis som LG G4 gjorde för fotografering erbjuder V10 bästa tänkbara möjligheter för att spela in, redigera och dela film. LG V10 är först bland smartphones att erbjuda ett helt manuellt läge för videoinspelning. Tekniken introducerades först i LG G4 och har därefter vidareutvecklats för att även hantera filminspelning. Med det manuella inspelningsläget kan du enkelt skapa filmklipp med proffskvalitet genom att justera inställningarna för slutartid, bilder per sekund, ISO, vitbalans och fokus när du filmar. Du kan spela in filmklipp i tre olika upplösningar – HD, FHD eller UHD, samt två olika bildformat – 16:9 eller 21:9.

Andra videofunktioner i LG V10 är:
Steady Record – elektronisk bildstabilisering som hjälper till att eliminera skakningar och ger skarpare filmklipp när du filmar och rör dig samtidigt.
Snap Video – skapar ett filmklipp av flera kortare klipp.
15 Sec Auto Edit – skapa ett kort filmklipp genom att ta bort suddiga eller statiska scener.
Quick Video Editor – gör det enkelt att redigera filmklipp, ändra bildrutefrekvens eller lägga på effekter.
Quick Share – när du är klar med inspelningen av ditt filmklipp visas alternativ för att enkelt och snabbt dela det på sociala medier.
Audio Monitor – justera känsligheten för de tre mikrofonerna under inspelning samt övervaka och styra upptagningen av ljud. Detta inkluderar funktioner för riktad ljudupptagning.
Wind Noise Filter – eliminerar vindbrus vid inspelning utomhus.

Med V10 fortsätter LG att erbjuda en microSD-kortplats för att möjliggöra mer lagring. Modellen kan hantera minneskort på upp till två terabyte så att du kan filma i princip hur mycket 4K-innehåll du vill. Ett kraftfullt utbytbart batteri (3 000 mAh) gör att du enkelt kan byta batteri vid behov när du är ute och filmar. Dessutom kan du med hjälp av Qualcomm Quick Charge-tekniken ladda batteriet till 50 procent på bara 40 minuter.

Ljudet är självklart en mycket viktig del i en multimedia-smartphone som V10. För att ge det absolut bästa ljudupplevelsen du kan tänka dig är V10 försedd med 32-bitars Hi-Fi DAC från ESS Technology. LG V10 är dessutom den första kommersiella produkten på marknaden som utnyttjar Qualcomms antennförstärkningsteknik TruSignal, som ger optimerad signalstyrka så att du tappar färre samtal, får snabbare dataöverföring och bättre täckning oavsett hur du håller i telefonen.

LG V10 kommer givetvis med LG:s populära Knock Code-funktion samt en ny fingeravtrycksläsare för att enkelt låsa upp och väcka telefonen samtidigt. Fingeravtrycksläsaren fungerar dessutom tillsammans med Android Pay på utvalda marknader såsom i USA.

LG V10 kommer att lanseras på den svenska marknaden under januari 2016.
Etiketter: lg

Nyhetsarkiv