Euronics stärker sin ställning med nya butiker

Pressmeddelande från Euronics:
Europas största fackhandelskedja inom hemelektronik, Euronics, växer på den svenska marknaden. Det är bilstereospecialisten BRL Electronics som ansluter sig till Euronicsfamiljen.

Euronics i Sverige stärker sin ställning på marknaden för hemelektronik samt ljud och bild i bil. Det är ett resultat av att BRL Electronics sex butiker i Göteborg, Örebro, Borlänge, Jönköping, Karlstad och Trollhättan nu ansluter sig till den växande familjen av Euronicshandlare. BRL Electronics är ett marknadsledande företag inom försäljning av bilstereo och hemmabio och har tre år i rad nominerats till priset Årets nätbutik inom kategorin Ljud & bild.

I och med affären ökar antalet Euronicsbutiker i Sverige till 77.

– Vi är väldigt glada för det här samarbetet som kommer att stärka vårt erbjudande på flera sätt, inte minst när det gäller ljud och bild i bil. Det är ett område där BRL legat långt framme under många år, säger Peter Håkansson, VD för Euronics Sverige.

Euronics har butiker över hela Sverige och ett heltäckande sortiment av hemelektronik som digital-TV, hemmabio, kompletta ljud- och bildlösningar för smarta hem, spelkonsoler, ljudanläggningar, surfplattor, datorer, mobiltelefoni, abonnemang och tillbehör.

– Det har aldrig varit så komplext som det är i dag för en privatperson eller småföretagare att hitta rätt lösningar för de behov man har eftersom så många saker hänger ihop – både fysiska produkter, men även abonnemang för bredband, TV, mobil och till det kopplade tjänster, säger Peter Håkansson.

Euronicskedjan profilerar sig som ett alternativ till stormarknaderna och rena näthandlare genom att kombinera styrkan hos en stor inköpsgrupp med kompetensen och personligheten hos de lokala handlarna och butikerna.

– Vi har inte bara kartongförsäljning som många andra erbjuder, utan hjälper kunden att hitta rätt lösningar och installerar allt om kunden vill. Därför är vi mycket glada att få in BRL i kedjan eftersom de är absolut bäst inom sina områden på den svenska marknaden, säger Peter Håkansson.

Euronics är Europas största fackhandelskedja inom hemelektronik med drygt 11000 butiker och 6000 självständiga handlare i 35 länder. Kedjan har mer än 50000 anställda.

Nyhetsarkiv