Com Hem lanserar Trygg surf

Pressmeddelande från Com Hem:
Com Hem lanserar tjänsten Trygg surf som är ett helt nytt säkerhetspaket för bredbandskundernas allt mer uppkopplade liv. Trygg surf skyddar inte bara kundernas datorer utan även alla mobila enheter som exempelvis mobiltelefoner och surfplattor.

Med funktioner som exempelvis föräldrakontroll, bankskydd och stöldskydd är Trygg surf ett komplett säkerhetspaket för både datorer och mobila enheter, där det enkelt går att välja vilka enheter som ska skyddas. Tjänsten bygger på F-Secures säkerhetspaket SAFE som har blivit utsedd av AV Test till världens bästa virusskydd fyra år i rad.

– Idag har våra kunder fler uppkopplade enheter än bara sina datorer och allt flera av oss shoppar, laddar ner appar eller gör bankärenden på nätet. Med Trygg surf vill vi hjälpa kunderna att få ökad trygghet i den digitala världen, oavsett om de surfar på sina datorer, mobiler eller surfplattor, säger Stefan Nyberg, Chef för bredband och telefoni på Com Hem.

Trygg surf administreras via den personliga portalen "Min Trygg surf" där det enkelt går att lägga till och ta bort skyddade enheter och dela med sig av tjänsten till vänner och bekanta. Andra funktioner som också ingår är:
Antivirusskydd genomsöker och skyddar mot skadliga appar, virus och oönskade program.

Surfskydd blockerar åtkomst till webbplatser som kan stjäla personlig information och hjälper användaren att surfa på säkra webbplatser. Surfskyddet skyddar även mot bedrägerier via e-post eller sms som leder till falska banksidor.

Bankskydd är en extra säkerhetsnivå för de som gör bankärenden på nätet.
Hitta enhet En Androidenhet som försvinner går enkelt hitta och låsa. Det går att sätta alarm på en försvunnen enhet samt ta bort personlig information på den.

Föräldrakontroll skyddar minderåriga från olämpligt innehåll på nätet, genom att blockera hemsidor och appar med till exempel våld eller pornografiskt innehåll. Det går även att ställa in vilka tider barnen ska ha tillgång till nätet.

Tjänsten Trygg surf är kostnadsfri första månaden och kostar därefter från 49 kronor. Den stödjer dator, mobil och surfplatta och finns för fem, sju och tio enheter. Trygg surf finns att ladda ner som app på Google Play och från december månad även på App Store.
Etiketter: com hem

Nyhetsarkiv