80 miljoner EOS-kameror

Pressmeddelande från Canon:
Canon, marknadsledare inom digital bild, meddelar att en ny milstolpe uppnåtts: den 10 november 2015 passerade produktionen av analoga- och digitala EOS-kameror 80-miljonersstrecket. 80-miljonersexemplaret blev en EOS 5DS R, en kamera med världens högsta pixelantal i sin klass*.

Produktionen av Canons EOS systemkameror startade 1987 och ökade snabbt när de digitala systemkamerorna kom under tidigt 2000-tal, och nu har 80-miljoner exemplar tillverkats.

Den nya generationens systemkameror med autofokus lanserades i mars 1987 och hade världens första helt elektroniska objektivfattning, med fullständig elektronisk kontroll igenom hela kamerasystemet – inte bara objektivet och kamerahuset.

Canon tillverkar alla nyckelkomponenter i EOS-serien, något som ger ett kraftfullt produktsortiment och möjlighet att välja optimal sensor för varje kameramodell. Den styrkan använder Canon för att kontinuerligt bana väg för nya kameror och innovativa produkter – till exempel den kompakta och lätta EOS 500, som utökade antalet Canon-användare väsentligt, och den välrenommerade EOS 5D-serien som i år firar 10-årsjubileum.

Canon har med sin tillverkning och sina innovativa produkter under 12 år lyckats upprätthålla den globalt största försäljningsandelen** på marknaden för systemkameror, från 2003 till 2014.

I juni 2015 firades en annan milstolpe: Canons objektiv i EF-serien hade då tillverkats i 100 miljoner exemplar – ett nytt världsrekord för produktion av objektiv***.

* Bland digitala systemkameror som utrustats med en 35 mm fullformatssensor.
** Per den 16 november 2015, enligt en undersökning utförd av Canon.
*** Baserat på en undersökning utförd av Canon.
Etiketter: canon eos

Nyhetsarkiv