Finjustera ljudet med Trueplay

Pressmeddelande från Sonos:
Nu finns Trueplay tillgängligt via en kostnadsfri uppdatering, och innebär att miljontals Sonos-ägare runt om i världen kommer att kunna kalibrera och finjustera sina högtalare utan komplicerad utrustning eller specialkunskaper.

Trueplay innebär att en Sonos-högtalare i princip kan placeras var som helst - oavsett hur akustiskt utmanande placeringen än är, exempelvis ett köksskåp eller ett hörn i badrummet - och ändå låta fantastiskt.

Trueplay använder Sonos-appen och mikrofonen i en iPhone eller iPad samt en specialton som spelas ur den aktuella högtalaren. Trueplay analyserar den akustiska profilen som gäller för det aktuella rummet, för att avgöra hur ljudet studsar mot väggar, möbler, fönster och övriga ytor. Sonos anpassar därefter ljudet på ett intelligent sätt och hela processen tar inte mer än en minut.

Ljudprofilen ändras bara så mycket, eller litet, som behövs för att skapa rätt ljud för rummet, och innebär att lyssnaren alltid kan vara säker på att få det bästa möjliga ljudet.

Trueplay fungerar med både den gamla och den helt nya PLAY:5 samt PLAY:3 och PLAY:1. Och över tid kommer ytterligare Sonos-högtalare att få Trueplay-funktionalitet.
Etiketter: sonos

Nyhetsarkiv