Lumix nya kompakta flaggskepp

Panasonic har lanserat nya Lumix GX8 som en kamera som sätter nya standarder för bildkvalitet med Dual IS-bildstabilisator, 20 megapixelsensor, stor lutningsbar LVF och 4K.

Lumix DMC-GX8 är senaste tillskottet till Lumix GX-serie med DSLM-kameror och den bygger vidare på framgångarna med föregångaren, Lumix GX7, och har vuxit en smula i storlek, blivit vädertätad (skyddad mot vattenstänk och damm) och vidareutvecklats med bland annat senaste 4K-tekniken och dubbel bildstabilisering.

Kameran har en inbyggd Digital Live MOS-sensor på 20 megaixel (den första bildsensorn i Micro Four Thirds systemet med högre upplösning än 16 megapixel) som tillsammans med den nya Venus Engine-processorn anges ge överlägsen bildkvalitet.

Dual IS-system innebär att man kombinerar en bildstabilisator i kamerahuset med en i objektivet, vilket skall innebära att även rejäla skakningar på handen korrigeras.

Lumix GX8 kan spela in högupplöst video i 3840 x 2160 pixlar vid 25p (50Hz) eller 24p i MP4, dessutom Full HD 1920 x 1080 vid 60p (50 Hz) video i AVCHD Progressive eller MP4 (MPEG-4/H.264) format med kontinuerlig autofokus.
4K-funktionen i nya Lumix GX8 möjliggör inte bara fantastisk videokvalitet, den innebär också att man kan ta ut en 8 megapixel stillbild från sin 4K-video, så att ögonblicken som normalt sett endast finns i en rörelse kan frysas och njutas för evigt.

Lumix GX8 har en ny OLED-sökare med 2,36 megapixel upplösning som kan lutas 0-90 grader. OLED-skärm på både LVF och den inbyggda 3-tums pekskärmen erbjuder blixtsnabb respons när du vill ta bilder eller video på motiv i rörelse, samtidigt som 10?000:1 High Contrast erbjuder en perfekt färgåtergivning, anger företaget.

Kameran har 2,5mm mikrofoningång och WiFi. Kamerahuset har måtten 133,2 x 77,9 x 63,1 mm och väger 435g.
Etiketter: panasonic lumix

Produktnyhetsarkiv