Mobil betalning på väg att explodera

Pressmeddelande från Schibsted:
40 procent av svenskarna har betalat med sin mobil. Det visar en unik undersökning publicerad i Schibsted Future Report 2016. Undersökningen bekräftar att digitala betalningssätt är på väg att explodera och att 26 procent av svenskarna tror att kontanter försvinner inom tio år.

Schibsted Future Report 2016 presenterar fakta och insikter om användarbeteenden, tech, affärstrender och media. I rapporten ingår i år även en undersökning, gjord bland Schibsteds egna användare, om framtiden och digitala vanor. Där framgår att betalning via mobilen är en trend som ökar mycket snabbt.

Man kan också läsa om:
* Jakten på den mänskliga algoritmen – professor R. Ravi skriver om vikten av att få variation och överraskningar i sitt digitala flöde.
* Ska medierna bli innehållsleverantörer eller skapa egna ekosystem – Jan Helin, publisher på Aftonbladet, ger sin syn på saken.
* Digitala betalningssätt – ta del av en vision om den kontantlösa framtiden.

Future Report fördjupar sig också i teman som messaging, datadrivna ekosystem, data som ett fundament för att bygga värdefulla relationer med användaren – och fem avgörande trender inom annonsbranschen. Här finns även reflektioner kring hur mer mänskliga värden är avgörande för företagens framtida framgångar och hur innovativa start-up-företag kan driva en mer hållbar utveckling.

– Schibsted är en drivande aktör i den digitala utvecklingen och vi vill vara öppna, nyfikna och dela med oss av våra idéer. Det är också ett sätt att lära av andra. Jag är verkligen stolt över framgången med Future Report och över alla kompetenta personer i Schibsted som har bidragit med innehåll, säger Rolv Erik Ryssdal, CEO Schibsted Media Group.

– Detta är ett sätt för oss att dela med oss av de viktigaste insikterna och trenderna som vi ser i dag, både inom Schibsted och i omvärlden och jag är glad över att så många har engagerat sig i Future Report, säger Lena K Samuelsson, EVP Communications and CSR and editor-in-chief of Schibsted Future Report.

Rapporten publiceras digitalt på www.schibsted.com/futurereport och i en begränsad tryckt upplaga.
Etiketter: schibsted

Nyhetsarkiv