Högpresterande zoom

Nikon har lanserat ett högpresterande zoomobjektiv i DX-format, Nikkor DX 16-80mm f/2.8-4 lanseras som ett ljusstarkt och lätt objektiv i ett väldigt kompakt format som är perfekt för fotografer som ställer höga krav på sin utrustning.

Detta avancerade och kompakta zoomobjektiv är perfekt att ha med på resan tack vare perfekt balans och en vikt på endast 480g, anger företaget. Objektivets ljusstyrka, med bländare F2,8–4, är en fördel vid svag belysning och Nikons vibrationsreducering på upp till fyra steg skall se till att bilderna blir skarpa även vid långa slutartider.

Detta är det första DX-objektivet (objektiv för APS-C sensorer vilket innebär att det motsvarar 24-120mm i 35mm format) som innehåller Nikons senaste professionella teknik, inklusive elektromagnetiska bländarlameller och ett skyddande fluorskikt, och det är dessutom det första DX-objektivet som använder sig av Nikons hyllade Nano Crystal Coat, anger företaget.

– Kombinationen av avancerad Nikkor-teknik och kompromisslös användbarhet gör att det nya 16–80 mm-objektivet har vad som krävs för att bli nödvändig utrustning på resan. På tekniksidan utnyttjar objektivet både de senaste innovationerna inom objektivutvecklingen och beprövad teknik som Nikons världsberömda Nano Crystal Coat och högeffektivt vibrationsreduceringssystem. Även användbarheten har maximerats tack vare en mångsidig brännvidd från vidvinkel till telefoto och en stor bländaröppning på f/2,8–4, kombinerat i ett kompakt format. Allt detta tillsammans blir ett zoomobjektiv som du kan ta med dig överallt, som är lätt att packa ner och viktigast av allt, hjälper dig att fånga fantastiska bilder, säger Zurab Kiknadze, produktchef för objektiv, tillbehör och programvara på Nikon Europe.
Etiketter: nikon

Produktnyhetsarkiv