EET Europarts tre nya samarbeten

Pressmeddelande från EET Europarts:
Sony Nordic ingår ett distributionssamarbete med EET Europarts, som en förlängning av det befintliga distributionsnätverket i Norden. Distributionsavtalet trädde i kraft per 15 oktober och gäller Sony Consumer Products i kategorierna: Televisions, Home Theater / Home Audio, Headphones & Portable Audio samt Digital Cameras och Video Cameras.

– Vi är mycket glada över att Sony har valt EET Europarts som nordisk distributör. Sony är en av världens ledande tillverkare av hemelektronik och den största tillverkaren av hörlurar i Europa. Sonys omfattande produktsortiment kompletterar och förstärker vårt befintliga sortiment avsevärt. Med detta avtal lägger vi till ännu ett efterfrågat kvalitetsvarumärke i vårt breda utbud av Home Entertainment & Lifestyle produkter, säger VD John Thomas, EET Group.

EET Europarts har ett stort fokus på att sälja produkter till återförsäljare inom detaljhandeln och affärsområdet har under de senaste åren förstärkts avsevärt både vad gäller varumärken och sortiment, men också när det gäller bolagets försäljningsorganisation, resurser och kompetens.

– Hos EET Europarts vi vill göra en skillnad för våra återförsäljare och för de varumärken vi representerar. Sony Nordics eget försäljningsnätverk täcker på egen hand försäljningen till de stora hemelektronikkedjorna, så uppgiften för EET Europarts är att kanalisera Sonys konsumentprodukter till andra delar av detaljhandelssektorn och på så sätt nå ännu fler kunder. Vi har under de senaste åren byggt upp en struktur med bla en in-house trade marketing-avdelning, ett antal retailspecialister som stödjer återförsäljarna, och i synnerhet ett starkt Account Management team, och det är det som gör oss till en kompetent distributions- och samarbetspartner för Sony Nordic, säger Mats Holmqvist, Sales Manager Retail hos EET Europarts AB.

Accessnord MyCloudOffice
Collaborationsspecialisten Accessnord och IT-Distributören EET Europarts har tecknat ett distributionsavtal gällande Accessnords distansmötestjänst MyCloudOffice. EET Europarts som finns representerat i 26 länder med över 42000 återförsäljare har framgångsrikt distribuerat olika videokonferenssystem. För att ytterligare stärka sitt erbjudande och skapa flexibla mötestjänster erbjuder man nu marknadens skarpaste mötestjänst MyCloudOffice i kombination med full HD videokonferenssystem från Aver.

– Otroligt kul att valet föll på just vår tjänst MyCloudOffice. Vi har arbetat otroligt hårt för att skapa en tjänst som klarar av alla tekniker på marknaden och som dessutom är enkel att använda. Vi jobbar alltid efter devisen att alla ska kunna vara med i ett möte oavsett var man befinner sig eller vad man använder för teknik, säger Stefan Friis, en av grundarna till Accessnord som producerar MyCloudOffice.

– Vi på EET Europarts arbetar ständigt med att utveckla vårt sortiment av väl-renommerade produkter som passar våra återförsäljare och skapar mervärde. Just tjänsten MyCloudOffice är det stor efterfrågan på från våra återförsäljare så vi är nöjda med att nu kunna ta nästa steg i vårt erbjudande om flexibla distansmötestjänster till humana priser, säger Kristian Keber, Försäljningschef på EET-Europarts.

Sennheiser
EET Europarts kommer att distribuera Sennheisers professionella ljudprodukter i Norden och Baltikum. Distributionsavtalet gäller från den 1 november och omfattar Sennheisers professionella ljudprodukter. EET Europarts kommer särskilt att fokusera på distributionen av mikrofoner - trådbundna och trådlösa - samt handhållna mikrofonlösningar och mikrofon-headsetlösningar.

– Sennheiser är en av världens ledande tillverkare av hörlurar, mikrofoner och system för trådlös överföring och ett av de största A-ljudvarumärkena för den professionella marknaden. Vi ser verkligen fram emot samarbetet med Sennheiser, vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder ännu ett mycket erkänt varumärke, vilket ger oss möjlighet att ytterligare optimera vår produktmix och stärka vår position på marknaden, säger Kristian Keber.

EET Europarts är en ledande IT- och elektronikdistributör vars strategi är att också bli en av de ledande distributörerna inom Professional AV & Digital Signage.

På Sennheiser vi är mycket nöjda med det nya nordiska och baltiska distributionssamarbetet med EET Europarts som distributör av Sennheisers professionella ljudprodukter. Det kommer att ge oss en mycket större räckvidd för våra produkter, och en mycket bredare publik, särskilt i AV-kanalen, säger Lars Knobloch från Sennheiser Nordic A/S.

Nyhetsarkiv