Netatmo tar in 30 miljoner euro

Pressmeddelande från Netatmo:
Netatmo, ett innovationsföretag som utvecklar hemelektronik för en bättre och uppkopplad livsstil, tar in 30 miljoner euro i riskkapital. Investeringen leds av Legrand, en global specialist inom elektrisk och digital infrastruktur för byggnader, samt tidigare investerarna Iris Capital, Bpifrance och Pascal Cagni, den senare grundare och VD för C4 Ventures. Fred Potter och Netatmos övriga grundare är kvar som huvudägare.

Investeringen följer på Netatmos snabba tillväxt sedan starten 2011 och kommer att stödja Netatmos starka position inom innovationer för det smarta hemmet.

– Tack vare kvaliteten på våra produkter och vår förmåga att erövra nya marknader ökar vår omsättning konstant på den lokala och internationella marknaden. Dessa enastående resultat bekräftar att vårt tillvägagångssätt är relevant och våra teams utmärkta förmåga. Vi välkomnar Legrand som vår nya investerare och är väldigt stolta över att förnya våra befintliga aktieägares förtroende för vårt varumärke och våra produkter. Det nya kapitaltillskottet gör att vi kan påskynda vår globala tillväxt och fortsätta utveckla innovativa produkter för det smarta hemmet, förklarar Fred Potter, VD och grundare av Netatmo.

Legrands investering i Netatmo är i linje med deras strategi som syftar till att påskynda distributionen av sakernas internet inom deras erbjudande, vilket gör Legrand till en aktiv aktör inom den lovande marknaden av uppkopplade byggnader.

– Vi är stolta över att kunna förse Netatmo med resurser för en fortsatt stark tillväxt. Denna sammankoppling kommer att underlätta ett potentiellt framtida samarbete mellan varumärkena för att utveckla anslutna och driftskompatibla elektriska och digitala infrastrukturprodukter för både yrkesverksamma och allmänheten, säger Gilles Schnepp, ordförande och VD för Legrand.

Netatmo är kända för sin förmåga att utveckla innovationer. Deras produkter är tillgängliga i Europa, USA och Asien. Deras produkter för det smarta hemmet innefattar:
* The Weather Station for Smartphone, håller koll på miljön inomhus och utomhus i mer än 170 länder.
* The Thermostat for Smartphone, designad av Philippe Starck, hjälper konsumenter att spara i genomsnitt 37 % av deras energiförbrukning och maximerar hemmets komfort.
* Welcome, den smarta säkerhetskameran för hemmet som känner igen ansikten den ser och skickar notiser till användarens telefon.

Om Netatmo
Netatmo grundades 2011 i Frankrike. Det innovativa företaget utvecklar hemelektronik för en bättre och uppkopplad livsstil. Netatmo utvecklar omsorgsfullt mekaniken, elektroniken och programvaran i sina produkter. Företaget utvecklar även webb- och mobilapplikationerna som gör att produkterna når sin fulla kapacitet. Den första produkten som lanserades var Netatmo Weather Station, som kan mäta luftkvaliteten inomhus, väder och mycket mer. 2013 lanserade Netatmo sin andra produkt, Thermostat for Smartphone, som designades av Starck. Welcome lanserade på CES 2015 och är kameran för det smarta hemmet som känner igen dina nära och kära genom teknik för ansiktsigenkänning. Netatmo belönades med 3 utmärkelser från prestigefyllda CES Innovations Design & Engineering, både år 2013 och 2014, och 4 utmärkelser år 2015.
Etiketter: netatmo

Nyhetsarkiv