Intels nya IoT-plattform gör fler saker smarta

Pressmeddelande från Intel:
Intel presenterar nu sin nya referensarkitektur för Intels IoT plattform samt nya hård- och mjukvaruprodukter. Lanseringen är en del i Intels ambition att expandera ett av Internet of Things (IoT)-marknadens mest omfattande erbjudanden.

Plattformen innehåller två referensarkitekturer och en portfölj av produkter från Intel och dess ekosystem för att kunna nyttja möjligheterna med IoT. Till produkterna hör nya Intel Quark-processorer för IoT, ett enkelt kostnadsfritt operativsystem med en omfattande uppsättning molnverktyg från Wind River samt analysfunktioner. Dessa nyheter syftar till att bygga och säkra smarta uppkopplade lösningar från enheterna till molnet.

Intel arbetar med en rad olika företag inom hela marknadssegmentet för att kunna skala från koncept via pilotprojekt till skarp driftsättning. Levi Strauss & Co. har samarbetat med Intel och genomfört ett konceptprojekt på Intels IoT-plattform för lagerhantering i tre av företagets butiker. Projektet gör det möjligt för Levi’s-butiker att få bättre översikt över vad som finns på hyllan eller vad som håller på att ta slut vilket gör processen för lagerhantering effektivare.

Den nya referensarkitekturen syftar till att göra det möjligt för Intels omfattande ekosystem att enkelt utveckla, säkra och integrera smarta enheter. Plattformen tillhandahåller en ritning som levererar innovationer snabbare ut till marknaden. Detta görs genom mindre komplexitet och tydligare definitioner på hur smarta saker säkert kan anslutas och dela pålitlig information till molnet. SAP är först med nya IoT-lösningar baserade på nya Intel IoT Platform. SAP kommer utnyttja Intels plattform i kombination med företagets SAP HANA Cloud Platform för att utveckla sina lösningar.

Genom Intels lansering av Intel Quark-processorer för IoT får intelligenta enheter tillgång till strömsnåla processorer. Intel Quark SE SoC och Intel Quark microcontroller D1000 samt D2000 levererar kraftfull processorprestanda inom energimedvetna ramar. De nya produkterna är idealiska för IoT. De kan användas i krävande miljöer och har lång livslängd och tillförlitlighet. Intel Quark SE SoC för IoT kommer med en integrerad sensorhubb såväl som med teknik för mönstermatchning. Syftet är att kunna leverera insikter i realtid från komplexa sensordata, en bedrift som är något av det främsta av vad IoT kan prestera just nu.
Etiketter: intel

Nyhetsarkiv