Kompakt flaggskeppssyskon

Utbudet av kompakta systemkameror i Fujifilms X-serie fortsätter att växa i och med lanseringen av Fujifilm X-T10, som använder samma bildsensor och processor som företagets flaggskepp Fujifilm X-T1. Den nya kameran anges rikta sig till fotoentusiaster som önskar en liten och smidig kamera med massor av möjligheter och en enastående bildkvalitet, och den snabba och högupplösta elektroniska sökaren i kombination med en överskådlig och enkel hantering såväl som ett helt nyutvecklat autofokussystem skall göra det enklare än någonsin att fånga ögonblicken.

Bildsensorn på 16 megapixel är av X-Trans typ och har ett oregelbundet färgfilter som effektivt skall minimera oönskad information utan att använda ett optiskt lågpassfilter. Tillsammans med den kraftfulla EXR Processor II och högkvalitativa objektiv från Fujinon (i skrivande stund finns 18 stycken tillgängliga från Fujifilm plus ytterligare 11 objektiv från andra tillverkare) skapas bilder med stor detaljrikedom, lågt brus och fantastisk färgåtergivning, anger företaget.

X-T10 har ett helt nytt autofokussystem (som också blir tillgängligt i X-T1 med firmware 4.0) jämfört med tidigare modeller i X-serien med bättre anpassning för att fånga rörliga motiv samt flera andra förbättringar, som till exempel att autofokusläget ”enskild punkt” har kompletterats med nyutvecklade ”zon” och ”bred/spårning” som båda använder 77 autofokuspunkter (49 punkter i läget ”enskild punkt”) över ett större område för att avsevärt förbättra kamerans förmåga att fånga motiv som rör sig. Autofokushastigheten under sämre ljusförhållanden har dessutom förbättras tack vare att bildsensorns fasdetektionspixlar nu fungerar ner till 0,5 EV (tidigare 2,5 EV) och i läget ”enskild punkt” delas nu fokusområdet in i mindre delar för att med större noggrannhet kunna bestämma avståndet till motivet.

Fujifilm X-T10 har topp och bottenplatta tillverkade i magnesium och inställningshjul i aluminium. För de användare som vill hantera kameran manuellt erbjuder X-T10 en utmärkt hantering med manuella reglage för de viktigaste inställningarna så som bländare, slutartid och exponeringskompensation, anger företaget. Kameran har dessutom sju stycken funktionsknappar som kan anpassas för att skräddarsy kameran efter användarens behov.

Med kamerans inbyggda WiFi och appen Fujifilm Camera Remote går det att ta bilder och video samt fjärrstyra många av kamerans funktioner. Det går också enkelt att trådlöst föra över bilder till smartphones, surfplattor och dator. X-T10 finns i färgerna svart och silver.
Etiketter: fujifilm

Produktnyhetsarkiv