Ytterligare en X-glugg

Nu har Fujifilm utökat objektivfamiljen i X-serien med ytterligare ett fast objektiv med hög ljusstyrka. Nya Fujinon XF90mmF2 R LM WR har en fast brännvidd på 90mm vilket motsvarar 137mm i 35mm-format och erbjuder en största möjliga bländare på F2 vilket skall göra detta korta teleobjektiv optimalt för såväl porträtt- som sportfoto.

Objektivet anges erbjuda enastående skärpa även på största möjliga bländare och den optiska designen, bestående av 11 linselement i 8 grupper med 3 ED-linselement, skall minimera vinjettering och uppkomsten av kromatisk aberration.
Det interna autofokussystemet har en ny konstruktion med fyra linjära motorer och anges fungera extremt snabbt, tyst och exakt. Närgränsen är 60cm och objektivet väger 540g.

Detta är X-seriens femte väderskyddade objektiv och det skall fungera i temperaturer ned till -10 °C.
Etiketter: fujifilm

Produktnyhetsarkiv