Media Markt storsatsar på smarta hemmet

Pressmeddelande från Media Markt:
Media Markt satsar nu ytterligare på det smarta hemmet – tekniska lösningar i hemmet som underlättar vår vardag och gör våra hem och dess produkter uppkopplade, kommunikationsbara och möjliga att kontrollera via mobiler och appar. Genom att bygga upp specifika smarta rum i utvalda varuhus skapas en miljö där kunderna kan få uppleva hur det smarta hemmet fungerar i verkligheten, allt för att hjälpa till att hitta rätt lösningar för varje enskilt hushåll och kund.

– Antalet produkter och tekniska lösningar för det så kallade smarta hemmet växer i mycket snabb takt. För oss handlar allt om att hjälpa våra kunder hitta de bästa lösningarna för att underlätta sin vardag, säger Per Kaufmann, vd på Media Markt Sverige.

Implementeringen av satsningen på det smarta hemmet kommer vara klar i samtliga varuhus i slutet av november. Satsningen sker på olika nivåer där utvalda varuhus alltså kommer få helt egna rum för det smarta hemmet. Under våren kommer satsningen fortsätta med konsulttjänster även utanför varuhusen, vilket exempelvis kommer innebära möjligheten till hembesök och skräddarsydd konsultation om vad som är den bästa smarta hemmet-lösningen för det egna hemmet.

– Innovation är centralt i allt vi gör. Därför är det helt naturligt att vi nu fortsätter vår satsning på att erbjuda den bästa servicen och sortimentet av lösningar för det smarta hemmet, säger Per Kaufmann.

Fem saker att tänka på innan du investerar i ditt smarta hem
Begreppet det smarta hemmet innefattar en rad olika tekniska lösningar och produkter inom såväl komfort som hälsa, kök/städ och underhållning. För att enklare kunna ta reda på vilka funktioner och produkter som passar just dit hem har Media Markt tagit fram fem tips att utgå från:

1. Ju större hem – desto mer finns det att tjäna.
De senaste prylarna för det smarta hemmet innebär möjligheten att se status och ta kontroll över en rad viktiga vitvaror, belysning och värme. Har du ett stort hem kan de nya lösningarna innebära en hel del pengar att spara i form av minskade elkostnader med mera.

2. Tänk på din familjs behov och välj sedan produkt efter det.
Många av de senaste produkterna för hemmet kan leda till nya och bra rutiner för hela familjen. Välja produkter och lösningar som gör bäst nytta för just din familj.

3. Se över dina vitvaror.
Längesen du bytte kylskåp eller tvättmaskin? Nya och tekniska smarta vitvaror är ett av de områden som både du och miljön kan tjäna absolut mest på.

4. Anpassa lösningarna efter din livssituation.
Lever du ett hektiskt liv med många snabba stopp hemma och ofta orolig för att du glömt stänga av apparater eller glömt släcka efter dig? Idag finns det flera lösningar där du kan sköta många funktioner i ditt hem från din mobil var du än befinner dig.

5. Mest avancerat är inte alltid bäst.
Med den bredd av lösningar som finns på marknaden för smarta hem idag är det inte säkert att de mest avancerade lösningarna är de som passar bäst i alla hushåll. Dela med dig av det specifika behov som just du vill ha hjälp med så är chansen större att du får störst nytta av ditt köp.
Etiketter: media markt

Nyhetsarkiv