iPhone-kameran DxO ONE

Det är nu klart att den omskriva kameran, DxO ONE, kommer att börja säljas i Norden och Baltikum. Det är Focus Nordic som blir generalagent och försäljningen börjar omgående.

DxO ONE är en liten kamera i aluminium som ansluts till lightning-kontakten på en iPhone eller iPad, och som skall ge en professionell bildkvalitet – tack vare kombinationen av DxO:s stora kunnande inom digital bildbearbetning, den stora sensorn (1” med 20MP) och ett skarpt objektiv (11.9mm vilket motsvarar 32mm i 35mm formatet) med ljusstyrkan F/1.8. Närgränsen är 20cm.

DxO ONE är 6,7 x 4,8 x 2,5 cm stor och väger 108 gram, och den iPhone (eller iPad) som man kopplar samman kameran med fungerar som vridbar skärm, och det är där man kan justera diverse inställningar. Framtida firmware-uppdateringer sköts via appen i telefonen.

Kameran kan lagra bilderna - på ett microSD-kort - som JPG, DNG (Adobes RAW-format) eller det egna SuperRaw-formatet DXO som lägger samman informationen från fyra RAW-filer. Kamerans slutartid är 1/8000 till 15s och ISO-omfånget är 100-51200.

DxO ONE kan också spela in video antingen i Full HD med 30 bilder per sekund, eller i slow-motionläge med 720p och 120 bilder per sekund.
Programvarorna DxO Optics Pro Elite Edition och DxO Filmpack Elite Edition ingår till en början som ett introduktionserbjudande, anger Focus Nordic, som berättar att kameran börjar levereras under oktober.
Etiketter: focus nordic dxo

Nyhetsarkiv