Elgiganten starkaste varumärket

Elgiganten utsågs till det starkaste varumärket och vinnare i kategorin Hemelektronikkedjor vid Swedish Brand Award i början av oktober. Det är andra året i rad som över 5000 svenska respondenter ger Elgiganten högsta betyget i branschen.

– Vi är otroligt stolta över den här utnämningen, framför allt då den baseras på kundernas omdöme och uppfattning om oss. Vi drivs av ett starkt kundfokus i vårt operativa arbete och har jobbat väldigt medvetet för att kunna erbjuda våra kunder ett ännu bättre helhetserbjudande med bra service och tjänster, låga priser och en trevlig köpupplevelse. Den här utmärkelsen gör oss än mer motiverade att fortsätta det arbetet. Det här priset dedikerar jag våra 3000 medarbetare som gör ett sånt fantastiskt arbete med att ta hand om våra kunder varje dag, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Elgiganten mäter dagligen kundtillfredsställelsen i sina varuhus med hjälp av så kallade Happy or Not-maskiner och över 50000 kunder i veckan nyttjar möjligheten att betygsätta sin upplevelse. Återkopplingen ligger till grund för justeringar i verksamheten där man kan se väldigt direkta effekter av arbetet mot ytterligare förbättrad service. Under året har Elgiganten arbetat upp andelen nöjda kunder från 82 till 86 procent.

Den positiva utvecklingen beror till stor del på utrullningen av det nya service- och tjänstekonceptet KnowHow med etablering av bemannade servicecenters ute i varuhusen. Hit kan kunderna vända sig för hjälp att komma igång direkt med sina nya produkter, molntjänster, överföring av data mellan olika enheter och mycket annat.

Tillsammans med fortlöpande utbildning för medarbetarna ska KnowHow säkerställa att Elgiganten på bästa sätt kan bistå kunderna med adekvat hjälp.

– Vi vill vinna kundernas förtroende och då kan vi inte enbart erbjuda låga priser – vi måste erbjuda rätt produkt, till rätt pris med relevanta tjänster, hög kompetens och bra service. Den här utmärkelsen visar att vi är på rätt väg, säger Niclas Eriksson.

Priset Evimetrix Swedish Brand Award tilldelas Sveriges starkaste varumärke totalt och i 35 branscher, där Elgiganten utsågs till vinnare i kategorin Hemelektronikkedjor. Priset bygger på varumärkesundersökningen Evimetrix Swedish Brand Award där 5000 respondenter får uttala sig om cirka 500 varumärken i 35 branscher.

Nyhetsarkiv