Rekordförsäljning av nya iPhone

Pressmeddelande från Apple:
Apple meddelade 28 september att företaget har sålt över 13 miljoner nya iPhone 6s- och iPhone 6s Plus-modeller bara tre dagar efter lanseringen, vilket är ett nytt rekord. iPhone 6s och iPhone 6s Plus kommer att finnas tillgänglig i 40 andra länder från och med den 9 oktober bland andra Sverige, Mexico, Ryssland, Spanien och Taiwan. De nya iPhone-enheterna kommer att finnas tillgängliga i över 130 länder från och med årsslutet.

– Försäljningen av iPhone 6s och iPhone 6s Plus har varit fenomenal och har vida överstigit något försäljningsresultat under den första helgen i Apples historia. Kundernas gensvar är fantastiskt och de älskar 3D Touch och Live Photos och vi ser verkligen fram emot att få ut iPhone 6s och iPhone 6s Plus till kunder i ännu fler länder den 9 oktober,  säger Apples VD Tim Cook.

iPhone 6s och iPhone 6s Plus ger en ny, kraftfull dimension till iPhones banbrytande Multi-Touch-gränssnitt, med 3D Touch-teknik som känner av hur hårt du trycker på skärmen så att du kan göra viktiga saker både snabbare och enklare. Med de nya iPhone-enheterna introduceras Live Photos, som blåser liv i stillbilder genom att förvandla ögonblick till oförglömliga levande minnen. Live Photos, 3D Touch, 12 megapixlars iSight-kameran, 5 megapixlars FaceTime HD-kameran med Retina Flash och andra funktioner drivs av det Apple-designade A9-chippet, det mest avancerade chippet någonsin i en smartphone, som ger snabbare prestanda och en suverän batteritid. iPhone 6s och iPhone 6s Plus har utformats med det starkaste glaset på någon smartphone och aluminium i 7000-serien, samma legering som används i rymdindustrin, och finns i snygga metallfinishar som nu också omfattar rosa guld.

iOS 9, världens mest avancerade mobila operativsystem, gör iPhone smartare med proaktiv hjälp, kraftfulla sökfunktioner och förbättrade Siri-funktioner, samtidigt som användarnas integritet skyddas. De inbyggda apparna är nu kraftfullare, med den omdesignade appen Anteckningar, detaljerad kollektivtrafiksinformation i Kartor* och appen News för den bästa upplevelsen av nyhetsartiklar på en mobil enhet. Grunden i iOS har förstärkts med programuppdateringar som kräver mindre utrymme vid installation och avancerade säkerhetsfunktioner som ökar skyddet för dina enheter.

I Sverige är de nya iPhone-modellerna tillgängliga via Tre, Tele2, Telenor och TeliaSonera samt utvalda Apple-auktoriserade återförsäljare.
Etiketter: apple iphone

Nyhetsarkiv