EEL köper Euronics Norge

Pressmeddelande från EEL:
Vitvarukoncernen EEL med bas i Örebro förvärvar det norska hemelektronikföretaget Euronics Norge. Förvärvet gör EEL, där varumärkena ELON och Elkedjan ingår, störst i Norden inom vitvaror.

– Förvärvet av Euronics Norge är ett första steg för att ta oss in på nya marknader. Vi särskiljer oss från våra konkurrenter både i Sverige och Norge med vår lokala närvaro, personliga relationer och högkvalitativa service, säger Christer Larsson, koncernchef för EEL.

Euronics Norge har 63 butiker och ingår från den 1 september 2015 i EEL-koncernen. Redan i slutet av 2013 påbörjades samarbetet mellan EEL och Euronics Norge. Sedan januari 2014 har de norska butikerna sitt varuflöde av vitvaror och småelsprodukter tryggat från centrallagret i Örebro.

– Vi är mycket glada för samgåendet. För oss innebär det en ökad konkurrenskraft på den tuffa norska hemelektronikmarknaden. Genom att vara en del av EEL får vi tillgång till ett stort varulager, bättre villkor och en struktur som möter våra framtida behov. Det här är något som inte minst våra kunder kommer att kunna dra nytta av. Vi ser även en stor fördel av att EEL och Euronics Norge har en liknande organisation, med lokala entreprenörer och en förhandlingsfokuserad kedjestruktur, säger Kenneth Baltzersen, vd för Euronics Norge.
Etiketter: eel euronics

Nyhetsarkiv