Köksförsäljning hos Media Markt

Media Markt och Variant Kök Tibro har startat köksförsäljning tillsammans. Samarbetet anges innebära att kunder kommer att kunna skapa en komplett kökslösning med noggrant utvalda vitvaror och köksapparater hos Media Markt.
Samarbetet innebär att utvalda Media Markt-varuhus kommer att erbjuda köksförsäljning i form av så kallad ”shop in shop”, det vill säga en butik i varuhuset där kunder med hjälp av expertis från Media Markt och Variant Kök Tibro kan skräddarsy sitt drömkök med noggrant utvalda vitvaror, i vissa fall för marknaden helt exklusiva för Media Markt och Variant Kök Tibro.

– Ny och innovativ teknik är idag helt centralt för ett modernt kök. Du måste tänka både kök och teknik för att kunna skapa den bästa lösningen för varje hem. Vi är mycket glada över att tillsammans med Variant Kök Tibro nu kunna erbjuda våra kunder allt för köket direkt i våra varuhus, säger Media Markts VD Per Kaufmann.

Lanseringen startade i september, då Media Markt i Örebro blev först ut med köksförsäljning. Därefter följer etablering i Media Markts varuhus i Jönköping, Västerås, Malmö, Uppsala och Kalmar. Avsikten är att över tid etablera samma koncept i samtliga Media Markts varuhus i Sverige.

Köksförsäljningen sker i samarbete med Variant Kök Tibro, ett nytt bolag inom Culinarum Group, som äger varumärkena Tibro Kök, Canadakök och Kungsäter Kök med serien Exklusiv Kungsäter. All vitvaruförsörjning till Variant Kök Tibro kommer att ske genom Media Markt.

– Vi ser mycket positivt på vårt samarbete med Media Markt, då de är den bäst lämpade samarbetspartnern inom vitvaru- och hemelektronikbranschen. Media Markts värderingar och hänsyn till kundens behov ligger helt i linje med värderingarna inom våra egna bolag och produktionsanläggningar, säger Culinarum Groups Styrelseordförande Christian Josefsson.

Nyhetsarkiv