Utvecklingsenhet för uppkopplade applikationer

Pressmeddelande från Bosch:
Bosch kommer att upprätta en utvecklingsenhet för ett brett spektrum av mjukvaruapplikationer i Sverige. Utvecklingsenheten kommer att ligga i Lund och tillhöra det befintliga svenska regionala företaget.

Med den nya enheten kommer Bosch som ledande global leverantör av teknologi och tjänster framförallt att främja utvecklingen av applikationer för uppkopplade enheter och mobila lösningar, såsom infotainment-system i bilar, enheter för uppkoppling av bilar och komponenter för ”internet of things”. Boschs satsning i Lund understryker bolagets inriktning på att resolut driva utvecklingen framåt när det gäller uppkopplade komponenter för fordon, hushållsapparater och industriell utrustning.

Att koppla upp bilar och andra tekniska produkter mot internet kommer göra livet säkrare, effektivare och bekvämare. Följaktligen har företaget löpande ökat FoU-utgifterna i det här området, och har ett stort behov av specialister med relevant erfarenhet av samspelet mellan elektroniska enheter, telekommunikation och molnbaserade tjänster.

Bosch har funnits i Sverige sedan 1904. Alla fyra av företagets affärsområden finns representerade här: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods och Energy and Building Technology. År 2014 hade Bosch fler än 1400 medarbetare i Sverige, där företaget omsatte nära 550 miljoner euro. Med den nya Bosch-enheten stärker Sverige sin position inom fordonsindustrin och andra affärsområden.
Etiketter: bosch

Nyhetsarkiv