Tvättfrustration

En ny undersökning från Bosch visar att närmare sju av tio svenskar upplever någon form av frustration när det är dags att tvätta. Undersökningen som genomfördes i hela Norden visar att 68 procent av svenskarna är stressade över sin tvätt och tycker bland annat att den tar alldeles för lång tid.

Enligt undersökningen, som Bosch har tagit fram för att kartlägga vårt beteende kring att tvätta kläder, spenderar vi 2-3 timmar i veckan (44 procent) på att tvätta. Det vanligaste är att tvätta 1-3 gånger i veckan (57 procent) – något som frustrerar svenskarna. Att behöva avvara en vardagkväll eller några timmar under helgen för att tvätta bidrar till att närmare en femtedel av de tillfrågade känner frustration och tycker att det är för tidskrävande med tvätt. Förutom att det är tidskrävande irriterar sig svenskarna mest på att behöva stryka sin tvätt, där 24 procent upplever en frustration.

– Att så många känner frustration över att tvätta är inte så överraskande med tanke på att det är så mycket annat som ska hinnas med i vardagspusslet. Men det kan också vara i onödan, eftersom olika program i maskinen kan underlätta resultatet. Med skjortprogrammet blir kläderna mindre skrynkliga och därmed lättare och snabbare att stryka och ett antifläckprogram kan enkelt behandla vanliga fläckar. Eller varför inte satsa på en självdoserande maskin så slipper man kladdet med doseringen av tvättmedel, säger Maria Ölander, varumärkesansvarig, Bosch hushållsapparater.

Även om svenskar upplever frustration är det inget i jämförelse med finländare, där 83 procent känner en frustration. Norrmännen hamnar på en tredjeplats med 61 procent och minst frustrerade är danskarna där bara 56 procent av respondenterna upplever frustration i samband med tvätt.

Undersökningen genomfördes på uppdrag av BSH Home Appliances AB via M3 Panel i Sverige, Norge, Finland och Danmark i maj 2015. I varje land intervjuades 1000 respondenter i åldrarna 18-74 år.
Etiketter: bosch

Nyhetsarkiv