Hum - för en uppkopplad bil

Nyhetssammanfattning från Verizon:
Det nya eftermarknadssystemet "Hum" från Verizon Telematics gör bilen smart, uppkopplad och erbjuder föraren diagnostisk information om bilens hälsa och vägassistans via GPS. Användaren erbjuds bland annat en diagnostisk överblick och möjlighet att lokalisera fordonet via den tillhörande mobilapplikationen. Hum är idag kompatibelt med över 150 miljoner fordon.

Systemet är självinstallerande och består av en Bluetooth-enhet, en OBD (Onboard Diagnostic)-plugg som läser av diagnostik från bilens OBD-port och en mobilapplikation. Systemet hjälper föraren att förutse eventuella problem, förhindrar att bilen går sönder och erbjuder hjälp när problem väl uppstår. Vid ett enkelt knapptryck får föraren diagnostisk information, både via mobilapplikationen eller online, vägassistans med exakt position via GPS eller en direktkonsultation av certifierade mekaniker. Som exempel kan Hum berätta mer exakt vad som är fel ifall motorlampan börjar lysa och hjälpa dig ta reda på ungefär vad det skulle kosta att laga.

Hum läser av bilens hälsa på ungefär samma nivå som ett träningsarmband och är en prenumerationstjänst. Prenumeranterna installerar Hum genom en plugga in en OBD-läsare för diagnostikavläsning i fordonets OBD-port och genom att placera en Bluetooth-enhet med högtalare under vindrutan. I prenumerationstjänsten ingår en mobilapplikation där förare utöver information kring fordonets hälsa kan kontakta hjälp, och till exempel ställa in påminnelser kring saker som däck- och oljebyten.
Genom GPS-teknologi kan Hum underrätta myndigheter om bilens position om den rapporterats stulen. Hum kan även skicka bilens position till nödpersonal vid en olycka om det inte går att kontakta föraren. Utöver detta hjälper parkeringsverktyget föraren att hitta var denne lämnat bilen och håller koll på hur länge den stått. Systemet kan även varna föraren om eventuella återkallelser från biltillverkaren.
Etiketter: verizon

Nyhetsarkiv