Fitbit slår försäljningsrekord

Pressmeddelande från Fitbit:
Ny statistik från marknadsundersökningsinstitutet GfK Retail and Technology visar att träningsarmbandet Fitbit är största varumärket inom kategorin träning och hälsa i flera europeiska länder.

Fitbit är ledande inom uppkopplade träningsverktyg. GfK Retail and Technology att Fitbit är bland de högst rankade varumärkena inom hälsa- och träningskategorin både när det gäller försäljning och aktievärde i både Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Enligt GfK Retail and Technology statistik för Q2 2015 är Fitbits marknadsandelar av bolagets försäljning:
* Storbritannien: 83 procent
* Frankrike: 50 procent
* Tyskland: 32 procent

Fitbits värdetillväxt under Q2 2015 överträffade kategorin träning och hälsa under samma period. I Storbritannien ökade kategorin med 321 procent medan Fitbit ökade med 531 procent. I Frankrike ökade kategorin med 155 procent, Fitbit ökade med 282 procent. I Tyskland ökade kategorin med 46 procent, Fitbit ökade med 342 procent.

– Vi har upplevt en exceptionell tillväxt under det senaste året och vår fortsatta satsning på expansion i Europa har hjälpt Fitbit att bli ett ledande varumärke i hälsa- och träningskategorin i denna region. Vi vet att en friskare, mer aktiv livsstil är inom räckhåll för alla. Genom att fortsätta att leverera avancerade produkter och motiverande användarupplevelser, hjälper vi människor uppfylla sina mål, säger Gareth Jones, ansvarig för Fitbit i EMEA.

Fitbit sålde sin första enhet i september 2009. Under det andra kvartalet 2015 har bolaget sålt över 25 miljoner produkter och fortsätter att investera och växa globalt. Fitbit kommer fortsätta sitt uppdrag att hjälpa människor att leva hälsosammare, mer aktiva liv genom att ge dem inspiration och vägledning för att nå sina mål. Genom att kombinera teknik och statistik erbjuder Fitbit ett brett utbud av produkter som hjälper människor i vardagen. Fitbits produkter har också bred kompatibilitet med datorer och mer än 200 Windows Phone, iOS och Android-enheter, plus integration med tredje part appar.
Etiketter: fitbit

Nyhetsarkiv