EET Europarts förvärvar norsk AIDC-distributör

Pressmeddelande från EET Europarts:
EET Europarts fortsätter sin expansion med förvärvet av den norska nischdistributören Barex Distribution AS. Barex Distribution AS är en ansedd distributör av AIDC-lösningar (Automatic Identification och Data Capture). Företaget grundades 2004 och är högutbildade och specialiserade inom distribution av POS-utrustning och lösningar för märkning och datafångst.

– Vi har framgångsrikt vuxit inom POS & Auto ID affärsområdet under de senaste åren, och vi har utökat vårt sortiment avsevärt. Förvärvet av Barex Distribution AS stärker vår position inom affärsområdet POS & Auto ID-utrustning ännu mer, och ny kompetens och välkända varumärken läggs till i vår portfölj. Förvärvet ska ses mot bakgrund av vår bestämda strategi att bli en av de ledande POS & Auto ID-distributörerna på den europeiska marknaden innan 2020. Vi är övertygade om att produktportföljen och den högutbildade organisationen inom Barex Distribution AS kommer att vara en viktig faktor i denna process, säger John Thomas, VD för EET Group.

Som en del av förvärvet, kommer EET Europarts att ta över ett starkt team av erfarna och kompetenta medarbetare från Barex Distribution AS.

– Vi ser verkligen fram emot att bli en del av ett stort och professionellt företag som EET Europarts. Att se hur framgångsrikt EET Europarts har vuxit inom sina affärsområden, gör att jag känner stor tillförsikt. Jag tror att effekterna av EET Europarts' unika och effektiva distributionsmodell i kombination med produkterna, kunskapen och kompetensen från Barex, kommer att innebära en kraftig tillväxt till POS & Auto ID-affärsområdet, säger Lars Peter Dahl, General Manager på Barex Distribution AS.

Förvärvet av Barex Distribution AS är den tredje förvärvet som EET Europarts gör i år. På frågan om fler förvärv är att vänta, svarar koncernchef John Thomas:
"Vi har historiskt sett varit mycket framgångsrika i våra förvärv och visat att vi har möjlighet att utvecklas och få den förvärvade verksamheten att växa väsentligt med vår kompetens, vår unika e-handelsplattform, vår state-of-the-art logistik-set-up och vårt breda distributionsnät i Europa och Afrika. Därför har vi inkluderat förvärv som en viktig del av vår tillväxtstrategi för att gå framåt. Vi räknar med att slutföra fyra till fem förvärv på årsbasis, så jag tror att vi stänger en till transaktion eller två innan årets slut."

Om Barex AS
Barex Distribution AS är en värdeadderande distributör inom AIDC-segmentet. Detta innebär att vi distribuerar produkter och lösningar inom märkning, datafångst och POS-utrustning. Märkning är normalt med termiska och termotransferskrivare. Datainsamling är streckkodsläsare, handdatorer, RFID, magnetiska kortläsare och skärmar med och utan tapping-funktion. Vi specialiserar oss också i POS-utrustning som kvittoskrivare, kundskärmar, bildskärmar, tangentbord, kassalådor och förbrukning.

Utöver detta har vi vår egen utvecklingsavdelning som gör mjukvaror för mobila datorer, skrivare och integration med andra system. Vi har slutna rutiner/program till ERP-system som Visma Business, Visma Global, Visma Scenario, SAP Business One, Microsoft Dynamics NAV, Uni Micro, + mer som kommer snart.
Våra produkter vänder sig till olika segment såsom: butiker / kedjor, lager, sjukvård, transport / logistik och industrier i allmänhet.

Nyhetsarkiv