Groupe SEB köper OBH Nordica

Den 9 juli meddelade Groupe SEB att de köper 100 procent av aktierna i OBH Nordica av Triton.Affären beräknas vara klar den 31 augusti 2015 och parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

OBH Nordica tillverkar hushållsapparater och är ett ledande varumärke inom kategorin i Norden. Verksamheten omfattar produktutveckling, design, inköp, försäljning och marknadsföring. OBH Nordica grundades 2002 genom en sammanslagning av danska OBH och svenska Nordica, men har en historia som går tillbaka till slutet av 1950-talet. OBH Nordica omsatte 612 miljoner kronor 2014 och har cirka 7 procents marknadsandel på den nordiska SDA-marknaden.

Franska Groupe SEB är världsledande inom tillverkning av små hushållsapparater och har en portfölj av varumärken som innefattar bland annat Tefal, Rowenta, Moulinex, Krups, Lagostina, All-Clad och Supor.

– Vi är glada att välkomna OBH Nordica till Groupe SEB. OBH Nordica har en mycket stark marknadsposition och ett enastående gott rykte, vilket kommer hjälpa oss att nå vår fulla potential i Skandinavien, säger Thierry de La Tour d’Artaise, CEO Groupe SEB.

Etiketter: groupe seb obh nordica

Nyhetsarkiv