Tre släpper musiken fri

Pressmeddelande från Tre:
Som första operatör i Sverige inför Tre fri dataanvändning vid musikstreaming. Det innebär att samtliga mobil- och bredbandskunder kan lyssna fritt på streamad musik utan att det påverkar abonnemangets surfpott. Tjänsten låter samtliga privat- och företagskunder streama musik fritt via tjänsterna Spotify, Deezer och Tidal vare sig man är mobil- eller bredbandskund.

Musik är den underhållningsform på nätet som flest svenskar använder dagligen enligt Internetstiftelsen i Sveriges (ISS) rapport Svenskarna och internet 2014. 75% lyssnar på musik via internet, varav 35% gör det dagligen och främst via musikstreamingtjänster som Spotify.

– Efter att ha tittat på svenskars underhållningsvanor och vad som är viktigt i folks liv tog vi beslutet att införa fri musikstreaming för alla våra kunder. Musik är en del av vårt DNA och något som sprider glädje och gör tillvaron lite roligare för väldigt många oavsett ålder, säger Nicholas Högberg, vd 3 Sverige.

Aldrig tidigare har en svensk operatör nollprissatt data inom ett så stort användningsområde. Med fri musik vill Tre återigen rita om kartan för den svenska mobilmarknaden.

– Vi har historiskt sett utmanat marknaden genom att exempelvis lansera videosamtal, fria samtal inom hemmanätet, en av världens första digitala musikbibliotek och tv i mobilen. Nu ruckar vi återigen om en marknad i stiltje genom att låta alla våra kunder streama musik fritt utan att oroa sig för att surfen ska ta slut, avslutar Nicholas Högberg.
Etiketter: 3 tre

Nyhetsarkiv