Nästa generation actionkameror

Garmin har presentert Virb X och Virb XE, som nästa generation HD actionkameror. De är kompakta och i ett nytt format med fler monteringsalternativ, och filmar i HD och med vidvinkel. De är vattentäta ner till 50 meter och så robusta och vattentåliga att man inte behöver något dykhus när man filmar under vattnet.

Virb X och Virb XE anges ha högkvalitativa bild- och ljudfunktioner och skall ge en helt ny användarupplevelse med G-Metrix. Med hjälp av inbyggda och trådlösa sensorer fångar G-Metrix data som till exempel hastighet och G-kraft och omvandlar den till animerad information på bilden för att skapa en häftigare användarupplevelse. Med Garmins programvara kan man visa sina äventyr med fler detaljer och skapa snygga actionvideos på ett enklare sätt, anger företaget.

– Med en ny design, förbättrade inspelningsalternativ, inbyggda sensorer och introduktionen av G-Metrix representerar detta ett stort steg i utvecklingen av actionkameror för både amatörer och proffs. Vi är oerhört glada att kunna erbjuda dessa kameror så att marknaden inte bara kan få se filmen utan även hur långt, snabbt och galet deras äventyr verkligen är, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.

Virb XE är designad för att filma i HD-kvalitet vid 1440p/30fps och 1080p/60fps med super slow-motion, bildstabilisering och i olika zoom-nivåer. Virb X filmar i HD-kvalitet vid 1080p/30fps och 720/60fps med slow-motion och i olika zoomalternativ. Med stillbildssensor kan båda modellerna ta stillbilder och bildserier med upp till 12 megapixel upplösning. Dessutom har Virb XE funktionen Pro mode med mer avancerade manuella kamerainställningar för vitbalans, skärpa och färgprofil, ISO-begränsning och exponeringstid.

Det finns Bluetooth för enkel användning av headset och extern mikrofon. Via inbyggd WiFi kan man koppla ihop kameran med sin smartphone eller surfplatta och appen Virb Mobile, med vilken man kan livestreama sin video så man ser vad man filmar, och man kan kontrollera flera kameror samtidigt.

På den inbyggda 1-tumsskärmen kan man snabbt och enkelt ändra inställningarna. Och med en enkel knapptryckning väcker man kameran och kan starta och stanna inspelningen. Det uppladdningsbara och utbytbara batteriet ger upp till två timmars filmning vid 1080p.
Etiketter: garmin

Produktnyhetsarkiv