Symantec skyddar över en miljard IoT-enheter

Pressmeddelande från Symantec:
Symantec meddelar att företaget nu skyddar över en miljard IoT-enheter, allt från TV-apparater och bilar till smarta mätare och annan kritisk infrastruktur. Antalet IoT-enheter år 2020 förväntas uppgå till 25 miljarder och Symantec leder utvecklingen när det gäller att skydda konsuments ständigt uppkopplade enheter mot hackare.

– I takt med att IoT-innovation och användningkonvertering fortsätter att växa, ökar även säkerhetsriskerna. Det är nästa arena för nätkriminella. Inom bilindustrin kan hackare bokstavligt talat styra bilen och ‘trycka ner bromsen’ från sina tangentbord. Symantec teamar nu upp med tillverkare inom bilindustrin, industriell styrning och elektronikindustrin, utöver samarbeten inom hälso- och sjukvård och detaljhandeln, säger Ola Rehnberg, säkerhetsexpert på Symantec i Sverige.

Som en del av företagets övergripande säkerhetsstrategi investerar Symantec i och erbjuder marknadens mest heltäckande IoT-säkerhetslösningar. Det inkluderar autentisering, enhetssäkerhet, analys och hantering av säkerheten för att förhindra att bilar, medicinska enheter, industriella styrsystem och konsumentelektronik hackas, spåras eller kapas, något som har rapporterats flitigt om av nyhetsmedier den senaste tiden.
Etiketter: symantec

Nyhetsarkiv