Serkan Günes fotograferar Europas sista vildmark

Pressmeddelande från Fujifilm:
Den prisbelönte naturfotografen Serkan Günes byter Stockholms storstadsdjungel mot Lapplands vildmark för att under ett års tid dokumentera det som samerna kallar landet med de åtta årstiderna. Projektet sker tillsammans med Fujifilm och kommer ut i bokform nästa höst, men redan från september i år kan man följa Serkans resa på Instagramkontot @landof8seasons.

Vart flyttar en av Sveriges mest hyllade naturfotografer när han tillsammans med Fujifilm får möjlighet att förverkliga en dröm? Svaret är till Gällivare, 10 mil norr om polcirkeln. Under ett års tid kommer Serkan att fotografera omgivningenoch varje vecka posta unika bilder på Instagramkontot @landof8seasons. För Serkan har Lappland med sin rika natur ett magiskt skimmer, något han vill visa för fler.

– Det här är Europas sista vildmark. Naturen här är magnifik. Allt är större och mer dramatiskt. Att vara här sätter livet i perspektiv och jag hoppas att mina bilder kan förmedla den känslan även för dem som inte har möjlighet att vara här ett helt år, säger Serkan.

Projektet är en satsning tillsammans med Fujifilm, som har arbetat med Serkan sedan 2012.

– För Serkan, som fotograferar ute i naturen, är det en klar fördel om utrustningen är lätt att ta med – samtidigt som han ställer oerhört höga krav på bildkvalitet och flexibilitet. Därför är de kompakta systemkamerorna i Fujifilms X-serie perfekta med sitt stora utbud av objektiv. Vi är mycket glada över att kunna fördjupa vårt samarbete och göra @landof8seasons möjligt, säger Karl Löweberg på Fujifilm.

Serkan Günes är en av Sveriges mest kända naturfotografer. Redan år 2006 mottog han som förste svensk Eric Hosking Award som delas ut av BBC och Naturhistoriska museet i London. År 2010 blev han utsedd till årets naturfotograf av Naturvårdsverket.
Etiketter: fujifilm

Nyhetsarkiv