Ljusstark & väderskyddad vidvinkel

Utbudet av högpresterande objektiv till Fujifilms X-serie har utökats med den ljusstarka och väderskyddade vidvinkeln, Fujinon XF16mmF1.4 R WR. Objektivet har en fast brännvidd som motsvarar 24mm i 35mm-format och en största maximala bländare på F1.4. Den stora bländaröppningen och en närgräns på endast 15cm gör att objektivet fungerar såväl för fotografering i svagt ljus som att ta vidvinkelbilder med kort skärpedjup och vacker bakgrundsoskärpa, anger företaget.

Objektivet har en optisk design bestående av 13 linselement indelade i elva grupper med två asfäriska linselement och två ED-linselement för att minimera uppkomsten av sfärisk och kromatisk aberration. XF16 F1,4 WR har två typer av antireflexbehandling, både HT-EBC (High Transmittance Electron Beam Coating) samt nyutvecklade Nano-GI (Gradient Index) som tillsammans effektivt skall reducera ghost-effekt och linsöverstrålning. Objektivet väger 375g.
Etiketter: fujifilm

Produktnyhetsarkiv