Tio års kompressorgaranti

LG har introducerat tio års kompressorgaranti på sina nordiska värmepumpar. Garantin omfattar produkterna Nordic Prestige Plus, Nordic Prestige och Nordic Libero Plus och gäller alla konsumenter som köper en ny värmepump från och med 1 juli 2015. LG har sedan ett antal år tillbaka erbjudit 10-årsgaranti på de vitala delarna i sina tvättmaskiner och kylskåp, och detta utökas nu alltså till att även gälla kompressorn i LG:s värmepumpar. Garantin är ett led i LG:s kvalitetsarbete och syftar till att öka tryggheten och kundnöjdheten för LG:s produkter.

– Kvalitet och pålitlighet är viktiga grundpelare för oss på LG och vi vill ligga i det absoluta toppskiktet när det kommer till sådana frågor. Vi är därför mycket glada över att nu kunna erbjuda tio års kompressorgaranti som ett bevis på vårt hårda arbete för att se till att både återförsäljare och slutkund ska känna sig nöjda och trygga vid köp av en LG värmepump. Vi hoppas att detta ytterligare ska hjälpa oss i vårt arbete att vara den bästa leverantören av kvalitativa kyla- och värmelösningar på den nordiska marknaden, säger Stefan Lögdberg, nordisk säljchef för LG Air Conditioning & Energy Solutions.

LG berättar att de jobbar kontinuerligt med kvalitetssäkring, och att i Norden säljs produkter utvecklade speciellt för den nordiska marknaden, framtagna i nära samarbete mellan det lokala teamet och utvecklingsavdelningen i Korea. För att säkerställa kvaliteten och att de klarar vårt tuffa klimat testas alla produkter i Norden under minst ett år. Dessutom har en LG en egen klimatkammare på sin AC Academy i Kista utanför Stockholm, där produkter kan testas. Den nya kompressorgarantin är ytterligare ett bevis på LG:s hängivenhet att ligga i framkant när det gäller att leverera högkvalitativa, pålitliga och trygga produkter, anger företaget.

LG:s värmepumpar distribueras i Norden via Kinnan AB.

– Vi har jobbat med LG:s värmepumpar sedan 2011 och har sett utvecklingen med kvalitetsarbete hela tiden gå framåt. Ett exempel på det är lanseringen av Nordic Prestige år 2012, som senare fick bäst testresultat i SP:s värmepumpstest år 2013. Att nu kunna erbjuda tio års kompressorgaranti är ett stort plus som ytterligare stärker vårt kvalitetserbjudande. Detta ger ytterligare trygghet för slutkunden som utöver Sverigepumpens 6-årsgaranti nu får ytterligare fyra års garanti på kompressorn, säger Anders Sahlén, säljchef för LG värmepumpar på Kinnan AB.
Etiketter: lg

Nyhetsarkiv