Sluten audiofillur

Genom lanseringen av HD 630VB, har Sennheiser presenterat sin första slutna hörlursmodell för audiofiler. Denna “cirkumaurala” hörlur anges leverera ett balanserat, audiofilt ljud och en distraktionsfri lyssningsupplevelse, både i hemmet och på resan. Med en speciell basjustering ger HD 630VB användaren möjlighet att justera basåtergivningen efter egen smak.

Sennheiser anger att man med HD 630VB kombinerar det briljanta ljudet hos en öppen audiofil modell med excellent dämpning av omgivningsljud.

– HD 630VB är en milsten för Sennheiser: För första gången har vi transformerat vår långa erfarenhet av high-end audio till en sluten design. Med passiv dämpning av omgivningen ger HD 630VB en pålitlig avskärmning från störande ljud, så fokus helt kan vara på musiken, säger Axel Grell, Portfolio Manager Audiophile på Sennheiser.

Speciellt utvecklad för HD 630VB, är Sennheisers egen högpresterande spole ”hjärtat” i denna modell. Den skall leverera kraften som behövs för en intensiv basupplevelse - som dessutom kan justeras med en vridkontroll. Sennheiser anger att med en total harmonisk distorsion på mindre än 0,08 procent (vid 1kHz och 100dB sound pressure level) och tack vare en spole av ren aluminium presenterar HD 630VB en ofärgad ljudbild med mycket precis återgivning av röster och instrument i mellanregistret och en briljant diskant.

Med så låg impedans som 23 Ohm är HD 630VB en idealisk följeslagare även för portabel musik, och med ett frekvensområde på 10-42?000Hz är hörluren enligt företaget mycket lämpad för att återge högupplösta ljudfiler. Att njuta av ljud på resan underlättas av en hopfällbar design tillverkad i lättviktsmaterial. Sennheiser använder matt aluminium på kåporna, bygel och justeringsdelar.

– Vi använder dessa robusta material för maximal uthållighet. Dessutom har vi gjort örondynorna utbytbara, säger Axel Grell.

Med en fjärrkontrolll på höger kåpa och en integrerad mikrofon kan användaren kontrollera musik och svara på samtal.
Etiketter: sennheiser

Produktnyhetsarkiv