Liten & snabb systemkamera

Nikon 1 J5 är den senaste modellen i företagets utbud av kompakta Nikon 1-kameror med utbytbara objektiv. Med bildhastighet och autofokus i världsklass, ny CMOS-sensor med hög bildkvalitet, förpackad i ett mycket kompakt format i en klassisk Nikon design så kommer denna nya Nikon 1 att ta din fotografering till en helt ny nivå, anger företaget.

Nikon 1 J5 är den första Nikon-kameran som kan spela in film i 4K (3840 x 2160 pixlar med 15 bilder per sekund), och den tar stillbilder med 20,8 megapixlar. Tack vare kamerans snabba och kvalitativa hybrid autofokus skall man utan problem kunna fotografera i svag belysning samt fotografera med 20 bilder per sekund i full upplösning med autofokus (man kan fotografera med 60 bilder per sekund med låst fokus). Systemet använder sig av 171 autofokuspunkter för att snabbt låsa fokus på motivet och växlar snabbt mellan 105 fassökande AF-punkter och snabb kontrastdetekterande AF.

Vill man dela med sig av sina bilder så går det enkelt eftersom kameran har inbyggd WiFi, och det går även att använda sin smartphone som avtryckare via WiFi.

– Med sin nya klassiska design och goda ergonomi är Nikon 1 J5 ett bra verktyg för att ta steget från ögonblicksbilder till fotografering. Människor som vill utveckla sin kreativitet kommer att uppskatta de lättåtkomliga manuella reglagen, och kamerans snygga stil som ger dig den rätta fotografiska känslan. När det gäller innovationer har Nikon 1 alltid legat steget före inom bildhastighet och detta är dessutom den första kameran från Nikon som ger dig möjlighet att spela in film i 4K. Alla som vill ta steget till fotografering med stort F, men som inte vill ge upp bärbarhet och pekskärm, kommer att gilla vad Nikon 1 J5 har att erbjuda, säger Jordi Brinkman, produktchef, Nikon 1 Compact System Cameras, Nikon Europe.

Nikon 1 J5 är den första kameran i Nikon 1-serien som kan spela in timelapse-filmer. Man kan ställa in kameran på att ta bilder var 5:e, 10:e eller 30:e sekund för att skapa timelapse-filmer i Full HD, upp till 300 fotografier.

Nikon 1 J5 finns tillgänglig i svart och silver/vitt. Kamerahuset är 98,3 × 59,7 × 31,5 mm stort och väger 231g.
Etiketter: nikon

Produktnyhetsarkiv