Smartare hem med Mother

Pressmeddelande från Media Markt:
Vill du ha ett smartare hem? Mother från tillverkaren Sense är en spännande lösning för att hålla koll på dina vanor och dina prylar.

Det hela är väldigt enkelt. Du kopplar in basenheten, Mother, till ett eluttag via USB-kontakten på baksidan och sedan till din router med en ethernetkabel. Med Mother levereras fyra stycken cookies-sensorer samt olika typer av hållare till sensorerna.

Basenheten Mother kan du ställa på en bänk eller i bokhyllan. När Mother hittat ut på nätet loggar du in på webbtjänsten och väljer vilka funktioner som sensorerna ska ha. Detta sköts av olika appar. En app håller koll på din sömn, en annan på dörrar, en tredje på kaffebryggaren och så vidare. Du aktiverar enkelt apparna genom att knyta en eller flera sensorer till dem, och sedan sätter du upp ett schema för hur de ska agera och hur du vill bli påmind.

Med Mother kan du lätt hålla koll på när barnen kommer hem från skolan. Placera en cookie (sensor) i ryggsäcken, denna sensor känner sedan av när ditt barn går genom dörren hemma. Du får en notis i mobiltelefonen att ditt barn är hemma. En annan kul funktion är att du kan se om dina barn borstat tänderna. Placera en cookie på tandborsten och se hur länge ditt barn borstat tänderna. Eller varför inte tävla i tandborstning med hela familjen.

Har någon i familjen medicin som de behöver ta. Placera en cookie på medicinburken så kommer Mother hålla koll på om du tagit din medicin och när du ska ta den.

Andra användbara appar är påminnelse när du ska vattna blommorna, inbrottslarm, stegräknare och sömnmonitor.
Etiketter: media markt mother sense

Nyhetsarkiv