Tres kunder surfar mest i världen

Pressmeddelande från Tre:
Operatören Tre Sverige placerar sig i världstoppen då det gäller användandet av mobil datatrafik 2014. Det visar en internationell rapport från analysföretaget Tefficient som under 2014 följt 42 operatörers utveckling av datakonsumtionen. Topplistan domineras av skandinaviska operatörer från Sverige, Danmark och Finland.

Tres siffror i rapporten baseras på statistik från Post- och Telestyrelsen (PTS) och den visar att Tre Sveriges kunder konsumerar mest data per abonnent bland världens operatörer. Tres kunder surfade i snitt 4.5 GB per månad medan snittet bland svenska abonnenter ligger på 2.1 GB data per månad. Sverige får se sig slaget av Finland som har den högsta genomsnittliga dataanvändningen i världen med ett snitt på 2.9 GB per månad.

– Snabb surf är väldigt viktigt för oss svenskar. I takt med att användandet ökar höjs även kraven på oss operatörer att leverera en bra surfupplevelse. Den här rapporten visar att svenska operatörer levererar en produkt i världsklass, men det betyder inte att vi kan luta oss tillbaka och vara nöjda, säger Nicholas Högberg, vd på Tre Sverige.

Mobilsurfandet i Tres kundbas ökar successivt. Från 2013 till 2014 ökade dataanvändningen med 53 procent. Huvudsakligen beror det på att mobilen får allt större användningsområden i kombination med att fler byter upp sig till snabbare smartphones och bredband och att mobila datanäten får allt större kapacitet.

– Det räcker med att gå tillbaka ett år för att inse hur pass mycket vårt surfbeteende utvecklas. Under 2014 surfade vår genomsnittliga kund cirka 1.5 GB mer per månad jämfört med året innan – en ökning som motsvarar cirka 25 minuters daglig musikstreaming, 10 dagliga webbsidebesök och 5 minuters dagligt tittande på videoklipp, säger Nicholas Högberg.

Tefficient är ett internationellt analys- och konsultföretag, som kontinuerligt analyserar telemarknader över hela världen.

Topp-5 i Tefficients rapport
1) 3, Sverige – 4,488 MB/SIM-kort/månad
2) Telenor, Sverige - 4,028 MB/SIM-kort/månad
3) 3, Danmark – 3,617 MB/SIM-kort/månad
4) DNA, Finland – 3,498 MB/SIM-kort/månad
5) Elisa, Finland – 2,863 MB/SIM-kort/månad
Etiketter: 3 tre

Nyhetsarkiv