Samsung Galaxy S6 edge+

Pressmeddelande från Samsung:
Samsung offentliggjorde 13 augusti lanseringen av Samsung Galaxy S6 edge+, en ny 5.7 tum stor smartphone, sprungen ur den innovativa designen och prestandan från flaggskeppet Galaxy S6 edge. Med sin konstruktion av glas och metall är Galaxy S6 edge+ ännu ett steg i utvecklingen av större smartphones, en produktkategori som Samsung initierade redan 2011 med Galaxy Note.

– Vi såg tidigt att större smartphones var någonting som fyllde ett behov hos användare, nämligen att inte behöva begränsas av skärmens storlek vid filmtittande eller multitasking. Galaxy S6 edge+ är ett direkt resultat av våra kunders allt mer mångsidiga mobilanvändande, säger Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i norden.

Galaxy S6 edge+ har utrustats med Samsungs senaste innovativa processor och 4GB RAM-minne vilket ger den kraftfullaste processorkapaciteten på marknaden i dag och gör att även krävande aktiviteter som multitasking och mobilspel fungerar utan fördröjning. Det är inte bara insidan som gör att Galaxy S6 edge+ är en följsam mobilupplevelse, de mjuka linjerna i designen gör att telefonen ligger perfekt i handen och den stora skärmen pockar direkt på uppmärksamhet.

Samsung Galaxy S6 edge+ är utrustad med välvd 5.7 Quad HD Super AMOLED display vilket ger en kristallklar bildupplevelse. Nytt för Galaxy S6 edge+ är att applikationer kan läggas till direkt på den välvda delen av skärmen tillsammans med dina fem valda favoritkontakter. Med ett enkelt svep med fingret blir sidoskärmen på så sätt ett center för de viktigaste funktionerna på telefonen och gör navigering enklare och snabbare.

Även kameran, som enkelt nås via ett dubbelklick på hemknappen, har anpassats för dagens sociala mobilanvändande. Med Steady Video stabiliseras bilden vid filmning med både den bakre och främre kameran. Filmen kan sedan smidigt anpassas och redigeras med nya funktionen Video Collage Mode. Händer det något viktigt? Galaxy S6 edge+ är även utrustad med Live Broadcast, vilket gör att du direkt från telefonen kan strömma det du ser till vänner eller allmänheten via YouTube Live.

I takt med att smartphones upptar allt större del av vår skärmtid har mobil säkerhet blivit en fråga som inte går att förbise. Som följd levereras Galaxy S6 edge+ med Samsungs säkerhetsprogram KNOX direkt ur kartongen. Galaxy S6 edge+ är utrustad med snabbladdning och stöd för trådlös laddning. Filöverföringar och datadelning är smidigare än någonsin med Galaxy S6 edge+ tack vare SideSync, en funktion som gör det enkelt att parkoppla telefonen med andra enheter och operativsystem.

Samtidigt som Galaxy S6 edge+ offentliggörs lanseras även den mobila betalningslösningen Samsung Pay i Korea och i USA i september. Tjänsten är kompatibel med traditionella MST-kortläsare (Magnetic Secure Transmission) och NFC (Near Field Communication) vilket gör det enkelt att betala såväl matinköp som biobesök direkt från telefonen. Dina personliga uppgifter skyddas effektivt med Samsung KNOX, verifikation via fingeravtryck samt digital kryptering och gör att du kan lämna plånboken hemma.

Samsung Galaxy S6 edge+ är utrustad med en 14 nm Octacore-processor (Quad 2.1 GHz + Quad 1.5 GHz) och 4GB RAM-minne samt 32/64GB internminne. Har en 5.7” Quad HD (2560x1440) 518ppi, Super AMOLED Dual edge-skärm. Operativsystem Android 5.1 Lollipop. WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz) MIMO(2x2), Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, USB 2.0, NFC, Location. Galaxy S6 edge+ kommer i färgerna Gold Platinum, Black Sapphire, White Pearl och Silver Titanium. Galaxy S6 edge+ landar i butik den 4 september.
Etiketter: samsung

Nyhetsarkiv