Samsung Pay till Europa

Pressmeddelande från MasterCard:
MasterCard och Samsung Electronics Co., Ltd meddelar att man utökar sitt globala samarbete för att med hjälp av MasterCards MDES-teknik (MasterCard Digital Enablement Service) lansera Samsung Pay i Europa.

Samsung Pay är en mobil betalningslösning som gör det möjligt för konsumenter med de senaste Samsung-mobilerna att betala kontaktlöst nyttjande NFC- och MST-teknikerna (Near Field Communication, Magnetic Secure Transmission).

Kortutgivare har möjligheten att ansluta sig till MDES-plattformen och aktivera Samsung Pay-tjänsten vid lansering. Konsumenter med kort från någon av de deltagande kortutgivarna kan aktivera sitt kredit-, bank-, eller förbetalda kort samt företagskort i Samsung Pay-tjänsten. Tidigare i år meddelade MasterCard att man ansvarar för tokeniseringen av Samsung Pay, med en lösning som är enkel att skala för bankpartners i USA.

– Samsung Pay är nöjda med att samarbeta med MasterCard för att tillsammans förse konsumenterna med en enkel och säker mobil betalningsupplevelse hos en stor mängd handlare som idag accepterar MasterCard-kort. Samsung och MasterCard förenas i sin vilja att med hjälp av ny teknik utveckla en betalningstjänst som lever upp till de högt ställda förväntningarna som finns på framtidens mobila plånbok, säger Injong Rhee, vice vd på Samsung Electronics och globalt ansvarig för Samsung Pay.

– Med en ökad globalisering och fler uppkopplade mobila enheter, är vi stolta att utöka vårt samarbete med Samsung och nå ut med Samsung Pay och MDES till kortinnehavare i Europa. Européerna har varit världsledande med att ta till sig ny teknik för att handla och betala. Med vårt partnerskap med Samsung ser vi fram emot att bidra till nya innovationer inom mobil handel genom att skapa enkla och säkra digitala betalningsupplevelser för konsumenterna, säger Javier Perez, vd på MasterCard Europe.

Samsung Pay planeras att lanseras i USA och Sydkorea senare i sommar. Samsung arbetar för tillfället med att få med banker och partners så att den nya betalningstjänsten även kan lanseras i Europa.

Sedan MDES lanserades i 2013 har miljontals MasterCard-kort tokeniserats för att kunna användas i populära digitala plånböcker. MDES förser för närvarande kredit-, bank-, förbetalda- och småföretagskort med tokeniseringstjänster. Tokenisering av proprietära betalkort lanseras under tredje kvartalet i år. Tokeniseringstjänster för appar, e-handel samt program för återkommande betalningar, blir tillgängligt för handlare i USA och Kanada senare under året. Därefter sker lansering globalt över alla MDES-aktiverade marknader.
Etiketter: samsung mastercard

Nyhetsarkiv