Canon firar 110 miljoner EF-objektiv

Pressmeddelande från Canon:
Canon, marknadsledare inom digital bild, meddelar att en ny milstolpe uppnåtts – ultravidvinkelzoomen EF 11-24mm f/4L USM ledde till att EF-seriens objektiv nu har tillverkats i 110 miljoner exemplar (den 22 juni 2015).

Produktionen av Canons kända EF-objektiv startade redan 1987 i Utsunomiyas fabrik, där serien introducerades tillsammans med EOS systemkameror. Ända sedan dess har den globala efterfrågan på Canons EOS-produkter och objektiv vuxit stadigt och samlat stöd från många olika användare. För att kunna bemöta efterfrågan har produktionen utökats till totalt fyra tillverkningsanläggningar – Canon Inc. (Taiwan), Canon Opto (Malaysia), Sdn. Bhd. (Malaysia) och Oita Canon Inc. (södra Japan).

Canons omfattande objektivserie EF består nu av totalt 71 modeller – inklusive EF Cinema-objektiv för digital filmproduktion.
Etiketter: canon

Nyhetsarkiv