Betala fakturor med mobilen

Pressmeddelande från Virtusa:
Virtusa Corporation, ett internationellt företag inom IT- och affärskonsulting, presenterar nu den mobila betalningslösningen Mobile Photo Bill Pay som är den senaste i raden av innovativa, snabba och användarvänliga betalningslösningar som företaget erbjuder.

Med Mobile Photo Bill Pay kan du betala dina fakturor med hjälp av kameran i din smartphone eller surfplatta och slipper därmed knappa in siffror manuellt vilket förenklar betalningsprocessen för konsumenter avsevärt.

Efterfrågan av enkla och snabba mobila banklösningar ökar ständigt, speciellt bland den yngre generationen. Analysföretaget IDC förutspår att 2015 blir det år då användandet av mobila banktjänster för första gången överstiger användandet av internetbankerna. Detta förutsätter dock att de mobila tjänsterna fortsätter utvecklas. Virtusas lösning Mobile Photo Bill Pay är en av de lösningar som går i denna riktning. Med funktionen får konsumenter möjlighet att, via kameran i sin telefon eller surfplatta, betala sina fakturor med ett knapptryck. Appen läser av fotot på fakturan och fyller sedan automatiskt i den information som behövs för att genomföra en betalning, vilket innebär att användaren slipper knappa in data manuellt och betalningsprocessen blir enklare och snabbare.

– Konsumenter vill att bankärenden ska kunna hanteras lika enkelt och snabbt som andra tjänster. Till exempel om de kan hyra en film med ett knapptryck online, varför kan de då inte betala sina fakturor lika enkelt? Vi ser en stor ökning i det mobila användandet av banktjänster och konsumenterna efterfrågar betalningslösningar som gör deras vardag enklare, säger Sameet Gupte, Senior Vice President och Managing Director, Virtusa Europa.

Mobile Photo Bill Pay hjälper även människor att planera sin ekonomi. I appen kan användarna bland annat se kontosaldo och betalningshistorik, få sina utgifter kategoriserade och se sina tidigare betalda fakturor.

– Banker och leverantörer av betalningslösningar som inte uppmärksammar den mobila trenden och inte kan leverera enkla mobila betalningslösningar kommer tappa kunder. Med Mobile Photo Bill Pay slipper användarna knappa in belopp, kontonummer och mottagarnamn och kan istället godkänna betalningen direkt, vilket gör att betalningsprocessen blir enklare och snabbare, säger Sameet Gupte.
Etiketter: virtusa

Nyhetsarkiv